Hundhotell i sommar
Husby Hundhotell och är en familjedriven verksamhet, idag drivs det av Kristina och hennes dotter Saga samt Benjamin som resurs. Kristinas hund heter Ronja, en shipoo som är gårdens chef och Sagas hund heter Daisy och är världens snällaste cockerpoo.

Hundhotell i sommar

Sommaren ligger om hörnet och kanske hunden behöver semester också? Eller ska ni resa bort och hunden behöver någonstans att bo? Vi frågade Kristina på Husby Hundhotell i Upplands-Bro om några goda råd inför sommarens hundhotellvistelse.

Det är inte alltid så att hunden kan följa med när familjen ska på resa. Många har en god vän hunden kan bo hos, eller uppfödaren kanske kan hjälpa till. Men att bo på hundhotell eller hundpensionat kan också vara härligt för en hund.

När är det dags att boka hundhotell?

Ja, nu är det hög tid att boka sin sommarvistelse. Vi har redan nu nästan helt full beläggning i juni och juli. Ofta fylls vissa platser redan under hösten av hundar som vi har haft genom åren.

Vad ska man tänka på inför hundens vistelse på pensionat/hotell?

Det är bra att tänka på att hunden går att lämna ensam hemma annars kommer den ha svårt att acklimatisera sig på ett hundhotell. På vårt hotell bor alla hundar i egna rum, men har de en kompis som det funkar med så bor de tillsammans. Det går fint att ta med en egen korg och lite leksaker. Och om hunden kräver annan föda än vanligt hundfoder går det bra att packa med det också. 

Vilka krav ställs på hundarna?

Våra krav är att inga hundar får vara under 6 månader gamla, även om de skulle komma med en äldre hundkompis i sällskap. På vårt hundhotell tar vi just nu bara emot små och mellanstora hundar. Vi har alltid en introduktionspromenad och ibland även en testövernattning. Detta är för att vi ska vara säkra på att de hundar som kommer hit uppskattar sitt boende och känner sig lugna och trygga här. 

Vad händer en dag på hundhotellet?

Dagen börjar med en promenad och om vädret tillåter så blir det rastgårds-bus därefter. Sen blir det frukost och vila. Efter vilan är det dags för långpromenad och lek i rastgården som följs av mer vila och lunch för de hundar som brukar äta lunch. Tidig eftermiddag blir det ännu en lång promenad som följs åt av häng i rastgården. När kvällen kommer blir det en stund på rummet där hundarna får äta kvällsmat och softa lite innan den sista kvällspromenaden. Sedan är det natti natti för trötta hundar!

Har ni världens bästa jobb?

Det går inte en endaste dag utan att vi känner oss lyckligt lottade över att få jobba med djuren vi älskar!