Hunddemonstration för katters rättigheter
Foto: Getty Images

Hunddemonstration för katters rättigheter

Under våren 2021 inleddes Stoppa Kattastrofen, en kampanj av intresseorganisationen Djurskyddet, med syfte att, med hjälp av hundar, påverka till jämlik lagstiftning – för katternas skull. I höstas förstod regeringen allvaret och med Ibrahim Baylan i spetsen presenterades ett lagförslag som ska debatteras och beslutas om den 24 februari.

Nu sker sista rycket i påverkansarbetet. Därför hålls en hunddemonstration torsdag den 17 februari. Hundarna mobiliserar för att stå upp för kattliga rättigheter och för att skälla på politikerna en sista gång.

Politiker möter upp

På plats finns både Generalsekreterare Åsa Hagelstedt och generalsekretax Kanel. Ett gäng politiker kommer möta upp demonstrationen men framförallt finns det ett tåg av hundar med protestskyltar, megafoner och en ivrig vilja.

När? 12:00 den 17 februari

Plats? Mynttorget

Gå med i Facebookeventet, slut upp på demonstrationen, och sprid det till andra hundar och hundägare. Det är dags att gå från ord till handling och visa att om till och med hundar bryr sig om katter, så måste även politiker göra det. Mer om lagförslaget och demonstrationen hittar du genom ett klick på bilden här nedan: