Hundarnas välfärd står i fokus när Nordens största hundmässa äger rum
Foto: Rickard Olausson

Hundarnas välfärd står i fokus när Nordens största hundmässa äger rum

På torsdag börjar Nordens största hundmässa, MyDOG, i Göteborg. En mässa som varje år lockar deltagarna från världens alla hörn. Helgen är fylld av spännande och lärorika föreläsare, utställningar och tävlingar, och är en samlingspunkt för alla hundintresserade.

Bland tävlingarna finns grenar så som freestyle, även kallad “dans med hund”, nosework och den relativt nya sporten brygghoppning – en sport som går ut på att apporterande hundar hoppas från en brygga ut i en pool.

Foto: Rickard Olausson

Under mässan kommer även två utställningar äga rum med över 7 000 deltagande hundar. Många av världens hundraser kommer att representeras, och bland domarna finns några av branschens mest eftertraktade namn. 
 
– Hunden betraktas nu mer än någonsin som en älskad familjemedlem, och det är samtidigt viktigt att vi tar hänsyn till och tillgodoser hundens behov. I begreppet hundens välfärd ingår allt från omsorg och trygghet, till mental stimulans och möjlighet att få uttrycka naturliga beteenden. Det vill vi på MyDOG lyfta fram än mer i år, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG, i ett pressmeddelande till Härliga Hund.

Foto: Rickard Olausson

I år ligger fokus på hundens välfärd och representanter från Hundstallet finns närvarande med aktiviteter under hela helgen. Några av de ämnen Hundstallets föreläsningar kommer att beröra innefattar bland annat ”Hundsmuggling innebär ett stort lidande”, ”Ekonomisk utsatthet gör att hundar far illa”, och ”Vad gör en hund farlig”.


– Hundstallet Svenska Hundskyddsföreningen är stolta över att kunna lyfta hundvälfärdens olika områden i form av bl a panelsamtal på Nordens största hundevenemang MyDog 2024 i Göteborg. Vi kommer bl a att prata om vilka faktorer som gör en hund farlig och hur ekonomin påverkar hundägares förutsättningar att ta hand om sina hundar,förklarar Johnny F Kroneld, Kommunikations- & Insamlingschef på Hundstallet. 

Källa: Svenska mässan