Hund på hotell? – 7 tips för en skön helg med hund

Hund på hotell? – 7 tips för en skön helg med hund

Många hundägare önskar ta med sig sin bästa vän på semester- och weekendresor i den svenska landsbygden. Och det är inga problem menar experterna på Countryside Hotels. Här ger de dig sina bästa tips för hund på hotell.

”En weekend på något av Sveriges natursköna hotell och herrgårdar kan vara en härlig paus i tillvaron,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”Med rätt förberedelser kan både hundar och hundägare slappna av och njuta.”

Hotellägarnas bästa tips för en lyckad hotellvistelser med hunden

  1. Bekanta dig med hotellets regler och avgifter – är hundar tillåtna, gäller det vissa rum, vilka avgifter är aktuella, får du lämna hunden på rummet?
  2. Boka rätt rum – du känner din hund bäst och kanske är det så att den gärna skäller om någon går förbi utanför fönstret – då kanske ett rumt högre upp kan vara rätt – eller på bottenplan om din hund blir orolig av hissar.
  3. Kolla inventarier – vissa hotell erbjuder både hundsäng och hundskålar – dock kan det vara smart att ta med det foder som hunden redan är van vid.
  4. Hemmakär – för att det inte ska bli så stor omställning för hunden kan det vara bra att ta med några omtyckta saker hemifrån – exempelvis tuggleksaker och filtar.
  5. Håll rutinerna – många hundar gillar sina rutiner och därför kan det vara bra att fortsätta ge mat vid samma tid som hemma, och även att promenera och lägga sig vid ungefär samma tider.
  6. Om du behöver lämna hunden på rummet nån stund kan det vara bra att sätta på TV:n eftersom hunden då hör mindre av steg i korridoren och kanske blir mindre nervös.
  7. Gå gärna en långpromenad med hunden direkt när du anländer – på detta sätt får hunden göra sina ärenden och sniffa och bekanta sig med närområde.

 

 

 

Lista över hundvänliga natursköna hotell: hittar du här