Hej Beatrice Palm, vår nya bloggare!

Hej Beatrice Palm, vår nya bloggare!

Vissa av er har redan märkt hur vi har smusslat lite fram och tillbaka med en nyhet på Härliga Hunds webb, nämligen Bloggar.

 

Redan nu ligger första blogginlägget av Beatrice Palm ute, och hon är den som ett tag framöver kommer att berätta om sin vardag med en ny valp i Valpbloggen.

Så här i början kommer vi lägga upp nya inlägg lite var och varannan dag, men tanken är att bloggen ska uppdateras några gånger i veckan, allt i takt med att valpen Nelly växer och frodas.

gardener

Mer om Beatrice & samojedvalpen Nelly

Beatrice är journalist och van hundmänniska. Hon har ett antal instruktörsutbildningar bakom sig och har haft hund i större delen av sitt liv.

Hur kom det sig att du började blogga om Nelly?
– Dels för min egen skull, för att valptiden går så fort och för att det är roligt att dokumentera den, dels för att jag vet att det finns ett stort behov av en valpblogg som täcker både smått och stort, både glädje och allvar. Då kan man se att man inte är ensam om sina bekymmer.

Har du bloggat tidigare?
– Ja, lite om mig själv, min äldre hund Stella och om mitt jobb och mina andra fritidsintressen.

Var det som du trodde att få Nelly – alltså är det som det var med (Nellys mormor) Stella?
– Både ja och nej. Som tur är hade jag glömt/förträngt allt det jobbiga med att ha valp och kom bara ihåg det roliga. Annars vete sjutton om jag hade gett mig in på det igen. Det är precis som när man skaffar sitt andra barn!

Hur ser en vanlig dag ut för er?
– Nelly sover/är tyst till ungefär kl. 06.30, då går vi ut i trädgården och därefter är det frukost. Sedan håller hon i gång ett par timmar innan det är förmiddagsvila. Ibland tränar vi lite, ibland får hon roa sig själv med sina leksaker eller ett ben.

Nelly äter lunch vid tolvtiden och därefter går vi långpromenad med mormor Stella. Eftersom Nelly är så liten åker hon i en särskild hundvagn. Efter promenaden är det vila och på eftermiddagen/kvällen är vi ofta i väg på miljöträning av något slag eller på kurs. Annars tränar vi lite hemma.

Kl. 19 äter Nelly middag och sen händer inte så mycket mer. Vi pysslar med vårt och Nelly sover mest, med korta avbrott för att gå ut och kissa och bajsa.

Hur gammal har Nelly hunnit bli nu?
– Nelly är 15 veckor, alltså snart fyra månader gammal.

Är Nelly rumsren nu?
– Nej, tyvärr. Jag tror det kommer att dröja 1–2 månader till. Men hon bajsar inte inne längre och är duktig på att kissa på tidningarna som vi har lagt ut.

Vad tycker Stella om Nelly?
– Stella tolererar henne, men tycker att hon är påfrestande. Hon har lekt med Nelly ett par gånger, inte mer. Men jag tror att det kommer att bli bättre när Nelly är lite äldre och inte så jobbig, skällig och efterhängsen.

Vi på Härliga Hund säger: Varmt välkomna, Nelly och Beatrice! Lycka till!