Här införs hundkörkort

Här införs hundkörkort

Körkort eller inte för hund har länge varit en omdebatterad fråga på olika plattformar och forum om hundar. I den tyska delstaten Baden Württenberg, blir hundkörkort nu ett krav för alla nya hundägare.

På samma sätt som i Sverige har pandemin inneburit rekordmånga nya hundägare även i Tyskland. Möjligheterna att jobba hemifrån, har gjort det mycket enklare att ha hund. Men alla har inte den kunskap som krävs för att handskas med och ta hand om sin hund på bästa sätt. Därför har man nu i den tyska staten Baden Württenberg, tagit beslutet att inför hundkörkort, rapporterar Tv4.

Både praktiskt och teoretiskt

I Tyskland består hundkörkortet, dels av ett teoretiskt prov med en mängd frågor som måste besvaras, dels av ett praktiskt test. Efter att du skaffat din hund har du ett år på dig att genomföra den praktiska delen och visa att ni kan jobba tillsammans. Krav ställs inte på perfekt lydnad, men man ska kunna visa att man klarar att handskas med sin hund. Man ska exempelvis veta i vilka situationer den ska vara kopplad, klara av hundmöten samt möte med människor och barn.

I andra tyska delstater finns liknande krav på hundkörkort för ägare till så kallade kamphundar. I Baden Wûrttenberg gäller dock kravet alla raser.

Källa: Tv4, Newsner