Han är bra på att lyda när han ser mat
Astor på väg ut på promenad med matte Ida. I skogen får han springa lös, då blir han lycklig.

Han är bra på att lyda när han ser mat

Vi träffade coola mopsen Astor, 4 år, med matte Ida Wallfelt och bebisen Lo. Astor älskar frukostmackor med skinka och kalkon nästan lika mycket som att jaga sparkcyklar.

På väg just nu:
– Vi har varit på promenad och ska hem och äta lunch. Vi går ofta promenader här i Bagarmossen där vi bor, och ibland i Nackareservatet som ligger nära.

Bästa käket:
– Skinka! Astor älskar skinka och kalkon. Det får han också på kursen. Jag kan styra honom till det mesta bara han får mat, han är matfixerad.

Har på sig:
– Astor har en vanlig sele och läderkoppel. Han brukar ha flexikoppel, men nu går jag på hundkurs med honom och eftersom han drar så mycket fick jag tipset att använda ett kortare koppel.

Gör astor när ingen ser:
– Vi tror att han sover mycket, att han vaknar och går runt lite och sover kanske en stund igen.

Skäller på:
– Astor skäller på större hundar och saker som rör sig snabbt, till exempel barn på sparkcyklar. Han blir stressad och vill springa efter.

Bra på:
– Han är bra på att lyda när jag har mat i händerna. Och på att mysa och leka och på att veta att Lo är en liten bebis.

Så ser vår dag ut:
– Husse Jon tar med Astor på kisspromenad innan jobbet och sedan hänger Astor med mig och bebisen Lo. Vi tar en promenad vid lunch, en vid middagstid och en på kvällen. Däremellan vilar Astor i sin korg. Han sover rätt mycket.

Roligast:
– Astor älskar att springa runt, runt i sand, på stranden eller en bollplan. Det är något visst med skvättande sand.

Rädd för:
– Vi tror att det att han skäller på egentligen handlar om rädsla för saker han inte förstår, som sparkcyklarna eller billyktor som rör sig mot honom i mörkret.

Favoritplats:
– Astors favoritplats är under täcket med oss i vår säng.

då blir astor lycklig:
– Astor är lycklig när jag släpper honom fri i skogen eller på stranden och han känner att han kan springa hur mycket som helst.

Här hittar du tidigare dogtalks!