Grattis till alla vinnare
Nina Steinbach och Lykka kammade hem ett silver på NM med landslaget i heelwork to music. Grattis säger vi på Härliga Hund! Foto Anhelee Pugliano

Grattis till alla vinnare

Många titlar har under helgen delats ut till hundar på Stockholm Hundmässa. Det har delats ut priser till vackra hundar, dansande hundar, lydiga hundar!

Härliga Hund vill gratulera Nina Steinbach, som flera gånger medverkat i Härliga Hund både på webb och i tidningen, som med sin golden retriever Lykka tillsammans med svenska landslaget tog silver på Nordiska Mästerskapen i heelwork to music.

Svenskt på pallen i freestyle

Även i freestyle gick det bra för det svenska ekipagen. Inför den individuella finalen i nordiska mästerskapet i freestyle låg de svenska ekipagen bra till efter lördagens kvaltävling. De svenska ekipagen lyckades hålla nerverna i styr och det blev svenskt guld, och silver! Grattis allesammans! Och inte nog med det, det svenska landslaget vann tillsammans guld! Grattis alla hälsar Härliga Hund!

  1. Nordisk mästare 2019: Jonna Smedberg med Zoya, border collie
  2. Nina Roegner med Moster, australian shepherd
  3. Nadja Böckerman med Flow, border collie, Finland

Best in Show

I finalringen samlades de nio vinnarna från varje rasgrupp inför den svenska BIS-domaren Dan Ericsson. Till sist blev det papillonhanen Planet Waves Forever Young Daydream, som tilldelades den åtråvärda placeringen. Ägare är Madeleine Ottosson från Vetlanda.

SM och NM i junior handling

På Stockholm Hundmässa 2019 hölls både svenska och nordiska mästerskapet i junior handling, en tävlingsgren för ungdomar som kan beskrivas som ”konsten att visa en utställningshund”.

De nordiska mästerskapen avgjordes i både en lagtävling och individuellt. Lagtävlingen togs hem av Finland som även tog de två översta platserna i de individuella tävlingarna.

De svenska mästerskapen vanns av fjolårsvinnande Selma Mårtensson. Selma är därmed kvalificerad för att tävla på den engelska hundutställningen Crufts nästa år.

NM i heelwork to music

Under helgen avgjordes även nordiska mästerskapen i heelwork to music. Lagtävlingen i heelwork to music vanns av Danmark med det svenska laget på andra plats. I de individuella tävlingarna i heelwork to music knep finska Sanna Lipponen med border collien Rin guldet. Svenska Anna Larsson med Flynn visade att de är bland de bästa av de bästa, och vann en bronsmedalj i den individuella tävlingen. Bra jobbat och grattis!

 

Stockholm Hundmässa 2019 hade totalt 28 305 besökare. 7 349 hundar för­delade på 325 raser deltog i hundutställningen. Utöver de hundar som deltog i utställningen fanns omkring 1 600 hundar på plats för att delta i de olika tävlingarna och för att visas på rasklubbstorget.