Fy för fyllecellen sa hunden

När Baloo lade bena på ryggen och rymde befarade Lena Kock att livskamraten var förlorad. Det var han inte. Fyllhunden hade bara hamnat i polisens fyllecell.

Baloo, som kallas Snedöra på grund av att ett öra hänger ovanligt mycket, springer omkring i huset i Hagaberg. Han nosar och slickar på den ena personen efter den andra.

För tillfället så tjänstgör Baloo som vårdhund på Villa Drömkåken där den snälla och känsliga sexåringen förgyller vardagen för de demenssjuka. I samband med förberedelser inför en loppmarknad befann sig Baloo i garaget.

När någon glömde att stänga efter sig såg han sin chans. Baloo smet, snabbt som en vinthund. Trots ett omfattande sökpådrag med ägaren Lena Kock i spetsen så gick han inte att hitta. Snedöra var som uppslukad av Södertälje.

– Jag ringde polisen och var jätteorolig för honom. Sedan ringde jag min man och sa att jag nog skulle komma hem utan hund i kväll.

När Lena på kvällen fick tag i Södertäljepolisen visade det sig att de fått in två hundar. När Lena bad dem ta en bild och skicka henne kände hon igen sin Snedöra.

– Jag blev så glad.

Framme vid polisstationen fick Lena sig en överraskning.

– Polisen som kom med honom frågade mig ”vet du var du fick hämta honom ifrån? Från vår fyllecell!”

Läs mer här.