Fråga veterinären på teve
Programledaren Sofia Rågenklint och veterinären Oskar Nilsson med redaktionshunden Roxie.

Fråga veterinären på teve

Nu kommer programmet för alla som vill få inspiration och veta mer om djuren där hemma. I Fråga veterinären ger programledaren Sofia Rågenklint och veterinären Oskar Nilsson tittarna tips och råd om våra husdjur. Som ett Fråga doktorn fast för djur helt enkelt.

Onsdag den 20 februari är det premiär,och premiärprogrammet kommer att handla om just hundar och svara på bland annat följande frågor:

Kan jag känna på pälsen om min hund mår bra och hur skiljer jag en farlig knöl från en ofarlig? Säsongspremiären för programmet Fråga Veterinären har fokus på hudproblem hos hundar.

Veterinär Oskar

Programledare Sofia Rågenklint har många djurprogram på sin meritlista: Djurvänner, Djurhjälpen och Djursjukhusetför att nämna några. Och hon har själv bott på landet med djur som en självklar del av vardagen.

− Jag är uppvuxen på en bondgård och älskar djur. Nu ska våra tittare och jag få lära oss ännu mer om deras hälsa med hjälp av vår veterinär Oskar. Det ska bli så roligt att få leda programmet, säger Sofia Rågenklint, som har med sig sin egen hund, dvärgschnauzern Roxie i studion.

Oskar Nilsson, till vardags chefsveterinär vid djursjukhuset i Sundsvall, är laddad inför uppgiften som sakkunnig i programmet:

− Jag älskar verkligen mitt yrke även om det är tufft och stressigt ibland. Djur ger så oerhört mycket till oss människor på många olika plan. För mig personligen är det svårt att känna mig riktigt hemma utan en hund som snusar bredvid i soffan eller sängen, säger Oskar.

Premiär på Fråga veterinären den 20 februari

Tittarna kan skicka sina frågor till programmet på adressen fragaveterinaren@svt.se.

− Hoppas verkligen att folk tar tillfället i akt att ställa massor av frågor, om både vanliga och ovanliga djur och sjukdomar så att jag får något att bita i, säger Oskar Nilsson.

Fråga veterinären sänds i 12 delar à 30 minuter.
Premiär onsdag 20 februari kl 20.00 i SVT2 och på SVT Play kl 02.00.