Flygresan blev en mardröm
Salman & husse Björn Lindahl.

Flygresan blev en mardröm

Björn och Karin Lindahl skulle flyga till Sverige från Spanien och fick se hur hunden Salmans bur trillade i backen redan på flygplatsen innan avfärd.

Treårige lagotton Salman trivs i sin bur som han haft i hela sitt unga liv, men den här dagen i mitten av juli, blev det lite si och så med säkerheten.

Björn och Karin satt på sina platser inne i planet och tittade ut på bagagehanteringen. De såg hur Salmans bur stod ute i solen ganska länge och pratade om det sinsemellan. Det var bortåt 35 grader varmt den där dagen.

Sedan river någon ner buren från bagagekärran och den går i backen. Björn och Karin försöker påkalla uppmärksamheten genom fönstret, tyvärr till ingen nytta.

– Det tog en liten stund också innan buren lyftes upp igen, säger Björn. Vi fick inte lämna planet för att kolla att han var okej, så vi bad att någon åtminstone skulle fylla på hans vattenskål. Eftersom de tejpar igen burarna rätt rejält på flygplatsen, kan jag inte tro att någon har kunnat fylla på hans vatten, säger Björn.

Och väl framme i Sverige kunde de se att ingen hade öppnat Salmans bur för att fylla på vatten och hans filtar låg huller om buller och var dessutom dyblöta av det utspillda vattnet.

– Han brukar vara hyfsat upprörd när han har flugit ändå, säger Björn. Då skäller han ut oss en stund när vi ses igen – han tycker att vi är taskiga. Men nu hörde vi hans skall redan innan han kom ut i ankomsthallen.

Björns och Karins flygresa blev rätt orolig med andra ord. De visste ju inte om Salman var okej, om han hade skadat sig, och buren var hel och så vidare.

– Man hinner tänka rätt mycket under en flera timmar lång flygresa, säger Björn. Eftersom vi bor i Spanien och bara åker till Sverige en eller två gånger om året börjar man ju fundera på om vi antingen ska köra bil nästa gång, eller helt enkelt om vi ska dela på oss. Ska en av oss fira jul i Spanien med Salman och den andra åka till Sverige?

Björn Lindahl är inte så orolig för återresan till Spanien, han tror att i Sverige har ändå vi en annan syn på hundar och hur vi ska behandla dem. Salman mår bra och verkar inte påverkad av det som hände, men egentligen vet de inte hur Salman kommer att reagera på att flyga igen förrän de är på flygplatsen. Och en sak är säker:

– Det får inte hända igen.

Tyck till om det här på Snackissidan!