Faraohund blev Best in Show

Best in showUtställningens vackraste hund, som vann BIS, blev faraohunden Faouziah’s Faramir. Hunden ägs av Jenny Hall, Torpsbruk och är uppfödd av Anna Larsson och Tanja Sadelheim, Sundbyberg.

Årets uppfödare
Den hunduppfödare vars så kallade uppfödargrupp (fyra hundar) vunnit flest pris under året tilldelas utmärkelsen ”Årets uppfödare”. I år gick denna prestigefyllda utmärkelse till Ragnhild Ulin och Susanne Karlström med kennel Almanza som föder upp hundrasen flatcoated retriever.

SM i junior handling
På Stockholm Hundmässa 2013 hölls svenska mästerskapet i junior handling, en tävlingsgren för ungdomar som kan beskrivas som ”konsten att visa en utställningshund”. Vann gjorde Pernilla Lindström som tävlade med en australian shepherd. Hon är därmed kvalificerad för att tävla på den engelska hundutställningen Crufts nästa år.

SM i freestyle och heelwork to music
Under helgen avgjordes finalerna i svenska mästerskapet i heelwork to music och freestyle, hundsporter där hund och förare utför rörelser i samspel med varandra och i takt med musiken. Svensk mästare i heelwork to music 2013 är Sabine Åström med Promotion Buell Cyclone (Iver). SM-guldet i freestyle gick till Sandra Kagevik och golden retrievern Höstglädjens Golden Dream (Thyra).

Lydnadsprov
Lördagens lydnadsprov elitklass vanns av Lizette Olausson från Katrineholms BK som tävlade med border collien Revalill’s Gast. Söndagens lydnadsprov elitklass vanns av Emma Willblad från Haninge BK som tävlade med border collien Somollis Scarlet.

En härlig hundfest!
Stockholm Hundmässa 2013 hade totalt 24 709 besökare. Över 7 000 hundar för­delade på 299 raser deltog. Utöver de hundar som deltog i utställningen fanns omkring tusen hundar på plats för att delta i de olika tävlingarna och för att visas på rasklubbstorget.

Källa: skk.se