European Dog Show i Stockholm 2026
Foto: Getty Images

European Dog Show i Stockholm 2026

På FCIs Europasektions möte i samband med European Dog Show i Paris i slutet av april tilldelades SKK Europautställningen 2026. Det är därmed bäddat för hundfest i Stockholm om fyra år!

Allt sedan Sverige arrangerade World Dog Show 2008 har tankarna på att stå som arrangör igen funnits hos SKKs ledning. Inför tioårsjubiléet 2018 gjordes ett försök att få arrangera världsutställningen men den gången nådde man inte ända fram.

Sommaren 2026

Den här gången ansökte man om att få arrangera Europautställningen 2025 eller 2026 och tilldelades alltså värdskapet för 2026. SKK påbörjar nu planeringsarbetet och alla vi hundintresserade kan boka European Dog Show på Stockholmsmässan sommaren 2026.

För att att övertyga kollegorna i FCI lät SKK några hundar föra ordet. Här nedan kan du spana in filmen med de vältaliga hundarna som bidrog till att SKK fick värdskapet för mässan! På plats i Paris fanns Svenska Kennelklubbens ordförande Thomas Uneholt samt vd Kees de Jong som kunde fylla på med argument om varför man skulle få arrangemanget.

Källa: SKK