”Ellie gillar smarta lekar”

”Ellie gillar smarta lekar"

Blandisen Ellie, 4 år, är en matglad ung dam. Till livets goda hör kött, ost och pannkakor, berättar matte Cecilia Ewerlöf.

På väg just nu:
– Ellie och jag är på väg hem till mina föräldrar. Vi har varit på långpromenad vid Årstaviken.

Bästa käket:
– Ellie är matglad, hon äter det mesta. Förutom den vanliga hundmaten, fryst färskfoder, är pannkakor, ost och kött extra gott.

Har på sig:
– Ett vanligt läderhalsband och läderkoppel.

Gör ellie när ingen ser:
– Hon kollar in läget. Står med framtassarna på fönsterbrädan och baktassarna i vår säng och spanar genom fönstret. När vi kommer hem hör vi hur hon hoppar ner.

Skäller på:
– Hon skäller när hon blir osäker eller för att varna. Det kan vara folk som är stökiga eller om det plingar på dörren. Hon brukar aldrig skälla på andra hundar.

Bra på:
– Ellie är bra på att använda huvudet när vi leker. Hon är lättanpassad och enkel att ha med sig oavsett om vi åker tåg till Skåne eller färja till Gotland. Och hon är lyhörd, inte alltid lydig, men lyhörd.

Så ser vår dag ut:
– Ellies dagar ser lite olika ut beroende på om jag och husse Kalle är i skolan eller är lediga. Vi pluggar båda två, jag till trädgårdsingenjör på SLU i Alnarp i Skåne. Om vi är i skolan är hon hos ett dagmattepar. En gång i veckan går Ellie och Kalle på agilitykurs. Annars hänger hon med på det vi gör.

Dagens
höjdpunkt:

– Det är när vi tar den långa promenaden mitt på dagen och hon får springa lös i skogen.

Rädd för:
– Hon har alltid varit stabil, verkar inte vara rädd för något utan blir lite osäker. Det kan till exempel vara obehagligt att gå nära en bilväg eller möta oberäkneliga människor.

Favoritplats:
– Ellies favoritplatser är Tyrestaskogen i Stockholm och Skrylle i Skåne.

då blir ellie lycklig:
– När jag och Kalle har varit borta en stund och kommer tillbaka, det räcker med tvättstugan.