”­Ellens dagar ser lite olika ut”
Ellen och husse Mathias, som misstänker att hon kanske snokar lite ibland när hon är ensam hemma.

”­Ellens dagar ser lite olika ut"

Afghanhunden Ellen, 9 år, med husse artisten Mathias Holmgren, 39 år, älskar märgben och är överlycklig när hon får vara på landet.

På väg just nu:
– Vi är på väg hem efter att ha varit på långpromenad. Det är så skönt när det är lite kallare, både Ellen och jag piggnar till.

Har på sig:
– Ellen har ett fint koppel av märket Dogartist som hon har fått i present.

Gör ellen när ingen ser:
– Jag tror att Ellen sover ganska mycket när hon är ensam. Men afghaner kan vara lite finurliga också, de är duktiga på att få upp skåp och lådor och hitta saker.

Bästa käket:
– Det är märgben, hon älskar det. Och sen gillar hon förstås det vanliga som de flesta hundar tycker om, leverpastej och blodpudding. Hon äter gärna torrfoder och kanelbullar också.

Skäller på:
– Ellen är ganska vaktig. Hon skäller alltid när det kommer hem folk till oss. Skäller av glädje gör hon när hon ser mig eller sin andra husse och när hon vill leka.

Bra på:
– Ellen springer snabbt och är också bra på att slappna av och njuta av livet. Hon kan sträcka på sig så att jag ibland tycker att hon är mera katt än hund.

Så ser en dag ut:
– Det är lite olika, jag och mitt ex har delad vårdnad. En dag med mig sover vi länge, vi är båda två morgontrötta och jag jobbar ofta kväll. Vi tar en kort promenad vid elva. Sedan går vi hem och myser lite. Mitt på dagen tar vi en riktigt lång promenad, ibland till en fotbollsplan där Ellen får sträcka ut. På eftermiddagen går vi hem och äter. Ellen är ganska gammal så hon behöver mera vila nu. På kvällen blir det en kortare promenad igen.

Dagens höjdpunkt:
– Just nu är jag inne i en period där jag köper mycket märgben till Ellen. Jag tror att dagens höjdpunkt är när hon får ett märgben efter att vi har varit ute på vår långa promenad.

Rädd för:
– Ellen är lite rädd för vissa hundraser, som till exempel boxrar och bulldoggar, som har ett annat kroppsspråk än vad hon har.

Favoritplats:
– Det är två, lantstället och min säng. Där hon känner sig trygg.