”Doris älskar att springa i högt gräs”
Doris gillar att busa med husse Tom Cronwald om har hittat ben både i tvättkorgen och under huvudkudden.

"Doris älskar att springa i högt gräs”

Mopsblandisen Doris, 6månader, brukar få följa med sin husse Tom Cronwald, och matte Mikaela Wennefjord nästan överallt. Just i dag  ska de gå på restaurang.

På väg just nu:
– Vi är på väg till en restaurang för att äta tapas. Det är första gången Doris följer med just hit, men annars brukar hon följa med oss överallt.

Har på sig:
– Doris har ett halv-strypkoppel, lite mju-kare än ett vanligt strypkoppel.

favoritplats:
Doris favoritplats är hemma på innergården bakom huset, där kan hon springa fritt och leka.

Bästa käket:
– Det godaste Doris vet är kyckling, det är hennes godis. Annars äter hon vanlig hund-mat. Hon åt valpfoder till ganska nyss, fryst korv som skulle vara bra för pälsen och avföringen.

Skäller på:
– Doris skäller på katter, men bara utomhus. Träffar hon en katt inomhus vill hon pussas och leka med den. Ibland härmar hon andra hundar som skäller eller så skäller hon för att få i gång en lek.

Bra på:
– Hon är jättebra på att förstå kommandon som Sitt, Ligg, Kom, Puss och Tass. Dock har vi ett tag kvar innan hon är duktig på att gå i koppel också.

Så ser en dag ut:
– Doris äter, sover och busar. Hon är bara ett halvår och vill leka hela tiden, helst med sina kompisar hemma på gården, engelska staffen Ego och franska bulldoggen Slobbo. Hon hämtar saker och pinnar, är pinntokig, och vill att vi ska leka med henne. Vi försöker vänja henne vid att vara ensam, det går bättre och bättre.

Dagens höjdpunkt:
– Det är att busa med grabbarna på gården. Slobbo är väldigt valpig och det gillar Doris.

Roligast:
– Doris är ju så sjukt busig, så när vi busar för fullt med henne ser vi att det lyser i hennes ögon av lycka! När hon springer i högt gräs och uppför och nerför backar kan vi också se hur glad hon är.

Rädd för:
– Doris tycker inte om höga ljud och är lite mörkrädd. Stora hundar gillar hon eftersom hon verkar tro att hon är större än vad hon är, det är värre med de små. Hon har blivit utskälld av en chihuahua en gång …