”Det lyser springglädje i Milans ögon”
Blandrasen Bobbi Hulken, 1, och engelska staffordshire bullterriern Milan, 5, är Gabriel Gavrics bästa coacher.

"Det lyser springglädje i Milans ögon"

Gabriel Gavric, 36, är vältränad som få. Kanske inte så konstigt när han tränar sex dagar i veckan och gärna två pass om dagen. Året om. Vecka ut och vecka in.

Man kan ju undra hur han orkar? Enligt Gabriel är hundarna, chihuahua- och jack russell-blandningen Bobbi Hulken och den engelska staffordshire terriern Milan viktiga coacher.
– Mina hundar är värdefulla familjemedlemmar som sporrar och inspirerar mig. Jag tränar för att jag vill orka vara en riktigt bra pappa till mina söner och en bra husse till mina hundar, säger Gabriel.
För Gabriel är det även viktigt att hundarna är i bra form.
– Bobbi Hulken tycker om när jag kastar bollar och frisbee, så han får springa mycket. När det gäller Milan så vill jag att han ska få utnyttja sin styrka och att hans kropp ska få motståndsträning, därför kör jag en del lekar med honom så han får dra och kampa under kontrollerade former. Båda hundkillarna gillar att haka på när jag springer intervaller. Har man två hundar med sig så blir till och med de tuffaste intervallerna lättare att klara av, säger Gabriel.

Även om du inte har lika höga ambitioner som Gabriel Gavric inspirerar säkert din hund dig till något bra, som kanske inte ens har med träning att göra.
Hur coachar din hund dig i livet, i träningen, i vardagen? Kommentera gärna.

Läs mer om Gabriel Gavric och hans fitnessdoggar i Härliga Hund nr 6. Ute nu!