Det där med att sova …
Zzzzz...

Det där med att sova ...

Jag kom på att jag inte har skrivit en rad om Nellys sovvanor.

Så här har vi organiserat det:

De första veckorna bodde jag och Nelly i gästrummet för att maken skulle få nattro. Jag sov i bäddsoffan, Nelly bredvid i en liten hage av kompostgaller. Där bäddade jag med inkontinensskydd (dyrare men bättre än tidningar, finns att köpa i sjukvårdsaffärer) och ovanpå la jag filtar.

P1010735

Den första natten gnällde och skällde Nelly ganska mycket. Inte så konstigt med tanke på att hon precis lämnat sitt gamla hem och rest en lång väg. Men det tog inte mer än ett par dagar förrän hon sov lugnt och tryggt i sin hage.

De första nätterna gick jag också ut med henne mitt i natten. Sen orkade jag inte mer utan lät henne kissa i hagen om hon behövde.

Efter några veckor flyttade jag tillbaka till vårt sovrum och Nelly fick sova själv. Separationen gick smärtfritt och hon fortsatte sova i sin komposthage ungefär en vecka till.

Sen hade Nelly definitivt fått nog. Varför skulle hon väckas och bäras upp till hagen på övervåningen sent varje kväll när mormor Stella fick ligga kvar på bottenvåningen för sig själv? Nelly protesterade genom att börja skälla och slita sönder inkontinensskydden när vi satte ner henne i hagen och efter ett par kvällar gav vi upp och lät henne stanna på bottenvåningen.

Där sussar hon sött, helst intill ytterdörren där det drar lite kallt. Och numera – fyra månader gammal – håller hon sig hela natten.