Det blev 144 800 kronor till Hundstallet!
Välbehövliga pengar promenerades in till Hundstallet genom Agrias hundpromenad. Foto: Agria

Det blev 144 800 kronor till Hundstallet!

Aldrig någonsin har så många hundar, hussar och mattar promenerat till förmån för hemlösa hundar i Agrias hundpromenad! Nära dubbelt så många som 2019, hela 10.000 ekipage, passade på att delta i 2020 års digitala versionen.

Det var för femte året i rad som Agrias hundpromenad arrangerades, men första gången som digital version. Till skillnad från tidigare år, då hundpromenaden gått i utvalda städer, fick nu alla i  hela landet chansen att bidra till att hjälpa hemlösa hundar på Hundstallet.

Dubblerat antal deltagare

Förra året deltog 5.500 hundekipage i 13 städer. I år nästan dubblerades antalet till över 10.000 deltagare från norr till syd. Det är gratis att delta i hundpromenaden för att hundägare, men Agria skänker 10 kronor för varje startande ekipage till förmån för hemlösa hundar på Hundstallet, plus en del av summan för varje såld välgörenhetsscharf. I år blev det totalt 144.800 kronor.

För ett bättre liv

– Stort tack till alla deltagare! Jag är fantastiskt glad över den rekordstora hundpromenaden och att vi nu kan lämna över ett fint stöd till Hundstallet. Där kommer pengarna verkligen till nytta och fler hundar får ett bättre liv i väntan på ett nytt hem, säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring.

Tusentals inlägg

I samband med det digitala evenemanget har tusentals inlägg delats på Facebook och Instagram, som visar på ett fantastiskt engagemang och många härliga promenader över hela landet.

 

Källa: Agria