”De hänger med på after work”

"De hänger med på after work”

Blandisarna Poppy 2 och Sniffy 5 år, är båda hittehundar från Irland. Här med matte Malin Lorentzon 39 år.

På väg just nu:

– Vi ska till hundrastgården, förhoppningsvis är det någon riktigt stor hund där som Poppy kan leka ordentligt med. Vi hoppas på en grand danois som kommer dit ibland.

Har på oss:

– Sniffy har ett halsband från Louis Wuitton, men kopplet var för kort och stelt så vi har ett annat koppel. Poppy har bara ett vanligt halsband med fjärilar på som jag köpte i en affär på Kungsgatan.

Så ser vår dag ut: 

– På morgnarna går vi först till Gärdet så att Poppy får springa. Det älskar han. Sedan följer Sniffy och Poppy med mig till jobbet på hunddagis. På förmiddagarna är det långpromenad med alla hundar i kuperad terräng. Sedan äter och vilar de tillsammans med dagishundarna. På eftermiddagarna är det lek och ibland lite träning, t ex på hinderbana. Till eftermiddagsfikat får de ett tuggben eller grisöra. På kvällarna brukar Poppy och Sniffa mest vila, nöjda med dagen. Efter kvällspromenaden sover de gott.

Dagens höjdpunkt: 

– För Poppy är det när han får sträcka ut på Gärdet, då försvinner han snabbt, man ser honom som en liten prick bara. Sniffys bästa är när vi går på promenad med hunddagiset och han får springa fritt medan de andra går i koppel.

Bästa käket:

– Båda gillar vita puffade grisöron, det är favoritmaten, tjurmuskler är också bra.

Skäller på: 

– Sniffy kan skälla lite när det ringer på dörren, annars är de mest tysta båda två vilket är skönt.

Bra på: 

– Poppy är bra på att ligga i soffan och vara ett mysigt gosedjur, han kurar ihop sig med alla sina långa ben. Sniffy är väldigt duktig på att hitta på upptåg som tex att öppna dörrar och sno saker.

Roligast: 

– Jag tror de tycker det är roligast att hänga med mig på dagarna. Efter jobbet går vi ibland i affärer eller på after work. I små butiker blir vi alltid glatt mottagna och det finns restauranger som har speciella hundbord.

Rädda för: 

– Sniffy kom till oss som vuxen. Han är tycker inte om spolande vatten, jag tror att han är rädd för att man ska spruta vatten på honom. Han är också rädd för många stora män i grupp. Poppy tycker inte om höga ljud. Båda två är hittehundar från Irland, jag adopterade dem genom föreningen Hundar Utan Hem.

Då blir vi lyckliga:

– Lycka är puffade grisöron, när min pojkvän kommer hem och när de får träffa en av mina bröder.

Gör vi när ingen ser

– Det är lite småbus. Sniffy hämtar klädesplagg och lägger sig på dem. Poppy gräver i sängen fast han vet att han inte får, vi har många trasiga lakan.

 Favoritplats: 

– De tycker väldigt mycket om att vara ute på Gärdet och att springa i bergen i Smögen