Dagishundarnas årliga tradition

Dagishundarnas årliga tradition

I 25 år har fröknarna på Mimmis Hunddagis i Bromma bjudit sina skyddslingar på de läckraste godsakerna och i gengäld har vovvarna spridit glädje med sitt luciatåg i grannskapet.

Leverpastejstårta, köttbullar, skinka, blodpudding – det vattnas i munnen på alla jyckar på Mimmis Hunddagis i Bromma.

– Ja, varje år firar vi ”lill-jul” med alla våra dagishundar. Det är en tradition som vi hållit i gång med i 25 år nu, berättar Anna som är en av fröknarna på dagiset.

Maten som serveras är anpassad efter de fyrbenta gästerna och tillvägagångssättet är också lite beroende av till exempel hundens storlek.

– De mindre hundarna får härja fritt på julbordet medan de som äter mycket och snabbt får en tallrik med en lagom mängd mat på.

Under juletiden så är självklart hela hunddagiset julpyntat.

– I hallen har vi en vacker kungsgran vars pynt ibland flyger all världens väg när glada svansar viftar, säger Anna med ett skratt.

Ofta brukar den här festliga dagen sammanfalla med det luciafirande som man även har på dagiset. Då går hela hunddagiset runt i grannskapet och lussar.

– Hundarna är klädda i tomtedräkter och det är ett väldigt uppskattat luciatåg som grannar och barnen på förskolor i området får se. Julfirandet avslutas med en julklappsutdelning och då får varje vovve med sig en julklapp hem, säger dagisfröken Mimmi.