”Charlie gillar fisk”

”Charlie gillar fisk”

Welsh springer spanieln Charlie, 8 år, är lite som en katt – hon älskar fisk. Matte Alexandra Hillström, 15 år, studerande.

På väg just nu: 

– Vi har nyss varit på café med min kompis och nu ska vi ta en promenad runt Skeppsholmen. Charlie fick följa med in på caféet, det var ingen som sa något utan de var snälla.

Har på mig: 

– Hon har ett halsband från Bellabean som hon har haft i evigheter.

Så ser min dag ut:

– På morgonen får Charlie en snabb promenad, ibland springer hon med mamma. På eftermiddagen får hon en längre promenad, som nu när vi ska ut på Skeppsholmen. Och på kvällen blir det en promenad till. Charlie är hemma på dagarna, tidigare fick hon vara på mammas kontor, men de bytte kontor och en på det nya stället var allergisk så Charlie fick inte vara där. När hon var på kontoret sov hon mest, hon förstod att det var ingen plats att leka på.

Dagens höjdpunkt: 

– Det är när mamma och pappa kommer hem från jobbet och alla är hemma. Det verkar som att Charlie kan slappna av när flocken är samlad. Jag är uppvuxen med henne, det är jättemysigt att ha en hund i familjen.

Bästa käket:

– Charlie är lite som en katt, hon älskar fisk. Vitfisk som till exempel torsk är det godaste. Det spelar ingen roll om den är kokt eller rå. I somras när jag metade abborre försökte hon ta den fångade fisken ur hinken.

Skäller på: 

– När hon är jätteglad skäller hon glädjeskall och ibland när hon springer i skogen och jagar fåglar skäller hon på dem.

Bra på:

– Charlie är jättebra på att göra det bekvämt för sig själv. Överallt hittar hon den skönaste platsen, till exempel i någons säng. Hon är också duktig på att se till att alla i flocken har det bra, hon är väldigt lyhörd.

Roligast: 

– Det är att vara ute i skogen och springa och leka.

Rädd för: 

– Hon tycker det är obehagligt att bli trimmad och att få klorna klippta. Hon tycker inte heller om att åka bil och båt. Jag tror att hon blev rädd för det när hon var liten och vi hämtade henne från kenneln i Göteborg, då fick hon resa mycket.

Då blir jag lycklig: 

– När julskinkan hamnat på bordet, det luktar väldig gott. Och när hon hittar mat i skålen, hon är lite lagom matfrisk.

Gör jag när ingen ser: 

– Jag tror att hon ligger på huvudkuddarna i mammas och pappas säng. Om vi kommer hem och öppnar dörren snabbt händer det att hon kommer tassande ut från sovrummet och försöker låtsas som ingenting.

Favoritplats: 

– Charlies favoritplats är på landet under äppelträdet, där ligger hon och snusar och har det skönt.