Carolines 5 bästa hundägartips
Caroline och Niva tränar en stund varje dag och alla de grundläggande ­kommandona sitter där de ska. Som Sitt, följt av en godisbit ...

Carolines 5 bästa hundägartips

Caroline af Ugglas kan inte tänka sig ett liv utan djur. Ända sedan hon var liten har det funnits fullt av djur omkring henne – hästar, hundar och katter. Senaste kärlekstillskottet i familjen är Niva, en ljuvlig liten bostonterriervalp. Här delar hon med sig av fem tips.

1. Fokusera på kommandot Sitt i början, det kommer man långt med. Det funkar alltid och är positivt betingat. Jag säger Sitt till Niva när vi är ute och går, om jag vill att hon ska stanna.

2. Om man har problem med lydnad eller har en aggressiv hund, alltså en rädd hund, ska man läsa en bok om vargar. Eller ta hjälp av en hundcoach som är inriktad på hundens beteende i flock.

3. En trygg hund är en snäll hund! Men den blir inte trygg bara för att man sitter och ger den godis. Den behöver en stark ledare som kommunicerar på hundens sätt.

4. Allt löser sig, det är bara att kasta sig ut! Men innan du skaffar hund – skaffa gärna en standby-lista med människor som kan ställa upp om du måste bort.

5. Min nya devis – en liten hund är lika mycket lättare som den är mindre … Lätt att ta med till exempel!