Campa med hunden
Visste du om att det finns över 400 campingplatser där hundar är välkomna!

Campa med hunden

Visst går det utmärkt att ta med hunden på sommaren campingsemester. Det finns faktiskt campingplatser med både agiltybanor och stränder där din hund är välkommen.

På över 400 av Sveriges många campingplatser är hundar välkomna på campingområdet. Men det finns campingplatser där det erbjuds mer än så. Det finns campingplatser försedda med hunddusch. Och de finns campingplatser med tillgång till en badplats där hundar är välkomna.

Hundägare extra välkomna

På Läjets camping utanför Varberg har man sett till så hundägare ska känna sig extra välkomna. Här finns både agiltybana i anslutning till campingplatsen, inhägnad hundrastgård och ett skötrum/duschrum avsett för husdjur.

Fler härliga möjligheter att ha kul med sin hund på semestern erbjuder till exempel Kronocamping i Saxnäs. Där finns ett generöst hundbad, en ny rastgård på 800 kvm och en agilitybana.

Här är ett urval av de många hundvänliga campingplatser som finns runtom i Sverige.

Vill du boka din campingplats kan du söka på camping.se.

Hundvänliga campingplatser

Läjets Camping, Varberg, Halland

På Läjets Camping finns det mesta man kan önska sig som hund, t ex en stor inhägnad rastgård, agilitybana och ett speciellt skötrum med dusch. Dessutom ordnas kurser och privatlektioner i lydnad eller agility i samarbete med Acania hundutbildning.
www.camping.se/n23

Båstad Camping, Båstad, Skåne
På Båstad Camping stortrivs hundarna! Här finns en trevlig promenadstig, som gjord för en skön kvällspromenad till den härliga hundrastgården med agilitybana inne i skogen.
www.camping.se/l41

Haverdals Camping, Haverdal, Halland
På Haverdals Camping finns det många fina promenadslingor både i strandskogen och runt om i naturen i campingens närhet. I den inhägnade hundgården med agilityhinder finns det plats för aktivering och träning. På anläggningen finns en särskild hunddusch med varmvatten och hunden får gärna vistas och bada på del av stranden. Det finns även ett officiellt hundbad på västra stranden i Halmstad.
www.camping.se/n41      

Liten stund vila innan det är dags för en tur till campingens hundvänliga badstrans!

Tånga Hed, Vårgårda, Västergötland
På Tånga är det varje år många olika hundevenemang. Klubbar håller träningsläger. Officiella och inofficiella hundutställningar, aglityträningar och SM-tävlingar, NM-tävlingar och världsutställningar. Kennelträffar, kurser, föreläsningar. På campingen finns agilitybanor och en särskild hunddusch.
www.camping.se/p32

Campa på Öland

KronoCamping Saxnäs/Öland
På KronoCamping Saxnäs/Öland kan människans bästa vän få sträcka ut benen ordentligt! På anläggningen finns en rastgård på drygt 800 kvm samt agilitybana och vid den härliga stranden finns ett stort hundbad och separat hunddusch. Under våren arrangeras agilitytävlingar och i juli Hundens Dag.
www.camping.se/h25

Eriksöre Camping, Färjestaden, Öland
Eriksöre Camping på Öland är ett paradis för din hund! Här finns massor av utmaningar och skojigheter, som bl a agilitybana, aktiveringsbana och rastgård. Under högsäsong erbjuds ledarledd lydnads- och agilityträning och föreläsningar. Svalkar sig gör vovvarna med ett dopp i hundbadet eller en dusch i den fräscha hundduschen med kaklade väggar och klinkergolv.
www.camping.se/h21

Gullviks Havsbad Camping & Stugby, Domsjö, Ångermanland
I natursköna Höga Kusten ligger Gullviks Havsbad Camping & Stugby, vid en fin sandstrand där våra fyrbenta vänner är välkomna.www.camping.se/y13