Boktips – Sommarläsning
Foto: Getty Images

Boktips – Sommarläsning

En solig dag på stranden eller hemma i soffan en regnig dag. Med en bok som sällskap och hunden tätt intill så blir det en skön dag vilket väder det än är.

1. OVÄNTADE INSIKTER

Har du undrat varför hundar gärna äter märkliga saker, som gräs eller bajs? Eller varför de rullar sig i stinkande högar och lägger så mycket tid på att leka och sova? På ett lättläst och pedagogiskt sätt tar Per Jensen, professor i etologi, upp dessa och en rad andra hittills obesvarade gåtor och presenterar, med humor och en stor kärlek till hundar, hur vetenskapen försökt lösa dem.

Hundens hemligheter. Författare: Per Jensen. Förlag: Natur & Kultur

2. STÄRK SAMHÖRIGHETEN

Det här är en fyll-i-bok som låter barnet stå i centrum tillsammans med sin hund. Varje uppslag har en sida som handlar om hunden och en sida som handlar om barnet. Rubrikerna på upplaget är lika till barnet och hunden. Det blir en bok med många roliga minnen och tankar.

Jag och min hund. Författare: Victoria W Gustafsson & Anette S Panboon. Ålder: 6–9 år. Förlag: Whip Media.

3. Dröm blir verklighet

När familjen Larsson hittar en lantgård en bit utanför Falun kan de äntligen förverkliga drömmen – att på heltid ta hand om både egna och andras djur. Författaren Marie Larsson delar med sig av de bästa historierna från livet på Holvrets hund- och kattpensionat.

Drömgården & de fyrbenta gästerna. Författare: Marie Larsson

4. Hur ska det gå?

Alice är en supersmart Jack russelterrier. Hon bor med sin matte i en stad där det råder akut lärarbrist. En dag läser Alice en rubrik i mattes tidning: Lärare i hemkunskap sökes! Alice vet att det är kris i människovärlden, men nu bestämmer hon sig för att dra sitt strå till stacken. Alice tänker bli skolans nya hemkunskapslärare!

Läraren som aldrig skällde. Författare:Johanna Norrbo Ålder: 6-9 år. Förlag:Visto Förlag

Foto: Getty Images