Boktips för vandrare
Foto: Getty Images

Boktips för vandrare

Här kommer tre böcker för dig som tänker dig dagar på vandringsleden.

INSPIRATION VANDRING

Någonstans i bakhuvudet känner nog många att de tycker om att vara ute, men att det är svårt att veta vart man ska börja. Var någonstans man ska vandra, vad man ska ha med sig och vad man bör tänka på? Alla dessa frågor svarar friluftsfantasten och utelivsexperten Niklas Kämpargård på i sin senaste guidebok.

Vandra året om. Författare: Niklas Kämpargård. Förlag: LB Förlag.

VANDRA I VÄRLDSARV

Ingen annanstans i Sverige kan man vandra så högt och ändå befinna sig så nära havet. Här erbjuds fantastisk vandring på havsslipade bergstoppar och i djupaste trollskog, där man kan vara helt ensam om man så önskar. I boken hittar vi kapitel som Höga Kustenleden, De bästa vandringarna längs Världsarvsleden, Skuleskogens nationalpark, De bästa turerna med kajak längs kusten.

Höga kusten: vandring, paddling och sevärdheter. Författare: Steven Ekholm. Förlag: Calazo Förlag.

SMITTANDE ENTUSIASM

Det här är boken för alla vandrare. Den innehåller det du behöver veta om prylar, kläder och packlistor. Om leder i Sverige och delvis i Europa – från dagsturer till långvandring, i skogen och i fjällen. Om mat och sovutrustning. Om relationer på turen, respekt och säkerhet. Hur håller man sig ren? Hur går man på ”toaletten”? Hur tar man hand om sina fötter? Vad kan man tänka på när man vandrar med barn?

Till fots – Stora boken om vandring. Författare: Emma V Larsson. Förlag: Bonnier Fakta.