Bjud vovven på pannkaksbuffé på Pannkaksladan

Ska du till Skåne i sommar? Missa inte ett besök på hundvänliga Pannkaksladan i Höganäs.

Strax bakom Höganäs Design Outlet ligger Pannkaksladan, ett perfekt utflyktsmål för hundar och deras hussar och mattar. Huvudattraktionen är en gigantisk pannkaksbuffé, men på gården kan man även gå på djursafari, rida och kasta lasso. Dessutom är Pannkaksladan mycket hundvänligt: det finns till exempel en doggy saloon med vatten, bajspåsar samt presentation av gårdens egna hundar. Inte ens på menyn är hundar bortglömda, där finns hundanpassad baconpannkaka i olika stora portioner beroende på gästens storlek. Med undantag för matserveringen inne i ladan är hundar välkomna överallt och det finns gott om platser under tak för fyrfota gäster.

– Eftersom vi själva är hundägare tycker vi att det är naturligt att man ska kunna ta med sig sin hund på utflykt och att det ska finnas lite service åt fyrfota gäster, skrattar Ulrika Ekblom som är matte i den djurälskande familjen som driver Pannkaksladan.

Övriga familjemedlemmar är husse Bengt, lillmatte Amanda, dalmatinern Zeven samt malteserna Anna och Lova.

På sommaren jobbar många på gården, dels anställda och dels de som arbetar här på eget initiativ. Bland dessa finns Ulrikas brorsdotter My, hon kommer hit varje sommar för att hjälpa till med både djur och pannkakor.
– Att vara här är semester för mig. Det märks tydligt att hela familjen älskar hundar. Inte minst genom att man ser till att hundarna får mat före oss tvåbenta!