Att prata med sin hund – ett tecken på intelligens
Foto: Getty Images

Att prata med sin hund – ett tecken på intelligens

Brukar du prata med din hund – och får det dig kanske att känna dig lite fånig om någon ser? Det kan du i så fall strunta i. Nu finns nämligen forskning som visar att det är ett tecken på intelligens.

Hund, katt, marsvin – för de flesta som har husdjur är det också fullt naturligt att prata med dem, goda lyssnare som de är. Men att prata med sitt husdjur ses av många som barnsligt eller rentav ett tecken på dumhet. Nu framgår emellertid av en studie från Harvard University att de som talar med sina husdjur faktiskt ofta är mer intelligenta än de som inte gör det.

Förmänskligande

Nicholas Epley, professor i beteendevetenskap vid University of Chicago som hjälpt till att genomföra studien, menar att beteendet att prata med våra husdjur är ett av många sätt för oss människor att försöka förmänskliga dem på.

Att på detta sätt tillskriva djur mänskliga egenskaper är ett sätt att använda vår unika intelligens som skiljer oss människor från andra varelser, enligt Epley.

Mer kreativa

Inte bara är de av oss som pratar med våra djur smartare, vi anses dessutom vara mer kreativa. Och detta är något som gäller oavsett ålder, vare sig du är åtta eller 80 så tillhör du alltså fortfarande den intelligentare delen av befolkningen.

Källa:People, Metro UK