”Aston och jag delar på sysslorna”
Birgitta Fritz och dvärgpudeln Aston umgås nästan all vaken tid.

”Aston och jag delar på sysslorna"

Hemma hos dvärgpudeln Aston, 7, och matte Birgitta Fritz delar man på sysslorna. Först gömmer Aston Birgittas tofflor så att hon får leta. Sedan kastar hon bollar som han får hämta.

På väg just nu:
– Vi har varit på promenad och tagit en liten fikapaus innan vi ska fortsätta promenera igen. Det är bra att det finns kaféer där hundar kan följa med in.

Bästa käket:
– Han tycker väldigt mycket om kokt lax och kyckling i små bitar, kanske med en klick smör på när det är fest, och en grisknorr ibland för tänderna.

Har på sig:
– En sele från Gustaf & Evita.

Gör aston när ingen ser:
– Jag tror att han sover mycket, han gör inget bus.

Skäller på:
– Aston är lite vaktig, men inte så mycket. Det kan vara om han hör någon utanför farstun, brevbäraren till exempel, och när det ringer på dörren.

Favoritplats:
– Astons favoritplats har alltid varit soffan, där han har en egen gosig filt.

Bra på:
– Han är bra på att vara kärleksfull. Han lyssnar fint och är lydig, förstår vad jag säger. Han är klok, klok som en pudel stämmer på honom. Dessutom är han väldigt social, tycker om alla människor.

Så ser vår dag ut:
– Han är mammig så han sover i min säng. Det första vi gör är att ta en promenad och sedan äter vi frukost. Han äter det mesta men föredrar köttbullar framför torrfoder. Eftersom jag är pensionär är Aston aldrig ensam länge, jag tar med honom i de flesta angelägenheter, i affärer, på banken och på utflykter. Vi delar våra dagar.

Dagens höjdpunkt:
– När vi kastar boll och busar.

Rädd för:
– Han gillar inte höga ljud. De renoverar i huset där vi bor och de ljuden tycker varken Aston eller jag om.

Roligast:
– Det är nog att gömma mina tofflor. Jag hittar alltid bara en, sedan får jag gå runt och leta efter den andra medan han tittar på.

Då blir aston lycklig:
– Han skuttar runt och är lycklig när jag kommer tillbaka efter att han har varit ensam, spelar ingen roll om det bara var en liten stund.

Här hittar du fler ”dogtalks”!