Armbandet som hjälper Agria att hjälpa!

Armbandet som hjälper Agria att hjälpa!

De flesta av Sveriges hundar och katter lever i kärleksfulla hem, men det finns också de som far illa. Många eldsjälar och ideella krafter verkar i Sverige för att ta hand om övergivna och tilltufsade hundar och katter och ge dem nya hem.  Inspirerad av andra hjälporganisationer har Agria Djurförsäkring tagit fram ett armband där överskottet av försäljningen oavkortat går till Sveriges ideella djurorganisationer.
– Vi på Agria vill göra det lättare för alla att engagera sig och hjälpa de djur som inte har en husse eller matte, berättar Patrik Olsson, affärsområdeschef på Agria och initiativtagare till projektet.

De första mottagarna blir Hundstallet och Kattstallet. Hela överskottet av intäkterna från armbanden som säljs från och med maj fram till 1 september 2014 går till deras respektive verksamheter.

– Efter det kommer vi att välja ut nya mottagare, berättar Patrik Olsson. Vi samarbetar idag med de största djurorganisationerna i Sverige och djurhälsa är ett stort fokus för oss, säger Patrik Olsson. Målet är att samla in minst en halv miljon kronor innan året är slut.

Margite Nordenstam, verksamhetschef för Hundstallet i Stockholm som årligen tar emot cirka 400 hundar menar att det kommer att innebära mycket för verksamheten:

– Behovet är stort, många av hundarna är i dåligt skick och kräver åtskilligt både i form av fysisk och psykisk rehabilitering. Det här blir ett betydelsefullt bidrag för oss, säger Margite.

Armbanden säljs på de event där Agria Djurförsäkring medverkar och kommer även att kunna köpas i AgriaShop.

När du köper Agria Djurförsäkrings armband så hjälper du oss hjälpa djur i nöd!

Kontakt: Patrik Olsson, affärsområdeschef Agria Djurförsäkring, 070-258 60 13 eller Cecilia Winter, kommunikationsansvarig, 073-964 26 44, Margite Guséus Nordenstam, Verksamhetschef Hundstallet, 08-121 37 201.