Är borderterrier din ras?

Är borderterrier din ras?

Modig och självständig. En borderterrier är full av bus och vill ha uppgifter tillsammans med dig. Har du en gång skaffat en borderterrier kan det lätt bli en till!

border2
  1. Borderterriern kommer ursprungligen från Storbritannien. Rasen har använts till grytakt på räv. Därför kan rasen vara tuff och envis. Rasen härstammar från dalgångarna i Cheviotbergen, vid gränsen mellan Skottland och England, därav namnet borderterrier. (Border betyder gräns på engelska).
border3

2. Jaktlusten är stor, en hare eller en nygrävd håla i marken kan vara oemotståndliga lockelser. Vill du inte att hunden ska jaga, gäller det att träna mycket inkallning och att agera i tid, innan lockelsen blir för stor.

border4

3. Det här är inte en hund för dig som arbetar heltid och inte kan ha hunden med på jobbet. Ensamhet är det värsta en borderterrier vet.

border6

4. Agility och cirkuskonster passar perfekt. Den sex kilo lätta kroppen är i praktiken en vig, snabb och smidig muskelmaskin. Att hoppa flera gånger sin egen höjd är inga problem för en border. En borderterrier trivs med alla former av fysiska och mentala aktiviteter. Den är född ”allround” och fungerar kanon – så länge den har trygghet i flocken och uppgifter att sköta.

border5

5. Det är inte ovanligt att en förstagångsägare väljer att skaffa minst en till. Borderterrier älskar att leva i flock, en känsla som kan smitta av sig på människor.
I en barnfamilj passar borderterrier perfekt, så länge både hunden och barnen är rätt uppfostrade. Storleken gör den behändig. Det är ”mycket hund i liten förpackning”.