5 frågor till Fredrik Rofors

5 frågor till Fredrik Rofors

Fredrik Rofors, ansvarig för Camptoo i Norden, och själv flitig campare där hunden är med.

1.

Hej Fredrik! Vad är Camptoo och vad är fördelen för oss hundägare med konceptet?

– Camptoo är en tjänst som möjliggör trygg, enkel och säker uthyrning av husbilar och husvagnar mellan privatpersoner. Campingsemester är ett fantastiskt härligt och flexibelt sätt att semestra med sin fyrbenta familjemedlem på. Hos Camptoo finner du den perfekta hundvänliga husbilen eller husvagnen till er nästa resa.

2.

Du som ofta har din hund med på resan, vad har du för tips till andra hundägare som ska ut på sin första husbils- eller husvagnssemester med vovven?

– Anpassa timmarna på vägen efter just din hunds behov och vana av att åka bil. Vår tidigare schäfer Sheeba tyckte inte bilåkade var så spännande. Vår nuvarande lappis Yoko älskar att köra bil, så med henne kan vi ta längre turer och resa mer fritt.

3.

Vilken eller vilka är dina favoritplatser och som du kan rekommendera till andra resenärer med hund?

– En favoritdestination hos alla i familjen är Bornholm – en härlig ö på många vis – och fantastiskt hundvändligt. Sommaren 2021 spenderade vi på Dueodde Strandcamping tillsammans med många andra hundägare från när och fjärran. Magiskt milslång strand för härliga  morgon- och kvällspromenader och mycket träd och natur som ger naturlig skugga om det är vamt. Surfa på dagarna, vandra i något av de fina naturområdena, besök de mysiga fiskebyarna och ät lite gott på någon av resturangerna eller uppe på en mysig klippa.

4.

Vad är bäst enligt dig, att ta plats på en camping eller att fricampa?

– Båda har sin charm och fördelar. Barnen i familjen tycker campingplatser är roliga, även om vi brukar välja naturcampingplatser framför ’lekland’. Är din hund van att umgås med andra hundar och människor är du inte begränsad till den ena eller andra formen.

5.

Vad är det bästa med att hyra husbil/husvagn genom Camptoo istället för att hyra direkt av ägaren?

– Den största fördelen är tryggheten. Alla betalningar sker via plattformen och du överför aldrig pengar direkt till en okänd privatperson. Vi har en välbeprövad process för överlämning- och återlämning så att båda partner kan undvika krångel och missförstånd. Alla fordon är ordentligt försäkrade för uthyrning och du har möjlighet att välja till reducerad självrisk för att undvika oväntade kostnader om oturen skulle vara framme. Innan du bokar kan du se hyresvärdens omdömen från tidigare hyresgäster och ställa frågor direkt till ägaren. Hyr du ett fordon som tillåter hund kan du dessutom få ett par fina tips och råd direkt från uthyraren, som ofta själv är hundägare! 

Mer om Camptoo kan du läsa här