5 frågor om Stockholm Hundmässa
Janina Pfalzer är kommunikatör på SKK, Svenska kennelklubben. Här med sin cairnterrier Meghan.

5 frågor om Stockholm Hundmässa

Nyfiken på hund? Den andra helgen i december är det som vanligt dags för Stockholm Hundmässa. Inte bara en hundutställning, utan en riktig samlingsplats för alla som är intresserade av hund!

Mässan är inte bara en hundutställning utan samlar många olika grenar av hundsporter. Hela helgen tävlar hundar av olika raser, storlekar och typer, inte bara i hur de ser ut, utan även i hundsporter som agility, freestyle och handling. Platsen är Älvsjömässan i Stockholm och datumen den 9-10 december.

Vi passade på att fråga Janina Pfalzer om vad man ska tänka på inför själva hundutställningen. Sista dag för internet anmälan är den 7 november!

Hur många anmälda hundar är det i år?

– Vi har inga siffror att delge ännu men hundfolk brukar vara ganska sena med att anmäla så vi räknar med att det kommer en våg strax före anmälningstidens utgång den 7 november kl 12.

Är det några spännande nyheter på hundmässan i år?

– Vi har ju en helt ny ansvarig för programmet i den stora ringen så den biten kommer att se annorlunda ut i år. Det kan vara lite spännande.

Varför ska man ställa ut sin hund på hundutställning?

– Hundutställning är i grunden avelsutvärdering så man gör det för att uppfödaren och ägaren ska få ett utlåtande på hundens exteriöra kvaliteter. Men det är också en rolig aktivitet att göra tillsammans med sin hund.

Har du några extra bra tips för nybörjaren?

– Var ute i god tid så att du har marginal ifall det blir kö någonstans. Glöm inte att ha roligt med din hund, för oavsett hur det går tar alla med den bästa hunden i världen hem.

Vad ska man inte missa som besökare?

– Det beror nog på vad man är intresserad av och som tur är har vi väldigt mycket att erbjuda. Mitt tips är att studera programmet innan och tajma in så att du verkligen inte missar det du är intresserad av.