10 skäl att bara ha hundar som gäster i jul!
Foto Getty Images

10 skäl att bara ha hundar som gäster i jul!

Att få gäster hör julen till för de flesta, men ärligt talat, ibland vill du kanske helst slippa? Vissa har en tendens att ta över hemmet helt, andra ställer besvärliga frågor om ditt privatliv eller kommer med oönskade goda råd om allt från viktnedgång till matlagning. Det skulle ju aldrig en hund göra eller hur?

Kanske ska du erbjuda dig att vara hundvakt i stället nästa jul? Här är några fördelar med att ha fyrbeningar i stället för tvåbeningar som gäster:

1. Även om de kommer sent eller har rest långt är de aldrig på dåligt humör när de väl kommer fram.

2. De börjar inte heller besöket med att klaga på bilköer, ont om sittplats på tåget eller dyra biljetter.

3. Tappar de, eller någon annan i huset, mat på golvet, löser de det själva, det är borta innan du tagit ens tänkt ordet ”torktrasa”.

4. En hund klagar aldrig om du vill ta ett gruppfoto. Den kommer heller aldrig med förslaget själv.

5. Du behöver aldrig oroa dig för choklad-, vin- eller glöggfläckar på möbler och mattor.

6. Inte kommer de att bli fulla och påfrestande heller. Här är det bara vatten som gäller.

7. En hund kommer heller inte påminna dig om att den är allergisk mot vissa ingredienser, precis när du lagat just den maten.

8. Du kommer också slippa höra berättelser i detalj om vad de gör på sitt tråkiga jobb, hur många maratonlopp de sprungit eller hur mycket de fått i löneförhöjning. Politiksnacket slipper du också.

9. De kommer inte med något hemstickat, ”fyndat” eller något du önskade dig för sju år sedan. Du behöver heller inte själv rusa runt i butikerna och göra av med massor av pengar på saker du inte vet om den vill ha. Ett tuggben insvept i tidningspapper funkar finfint. Eller bara en julpuss!

10. De kommer aldrig någonsin klaga på att maten serveras för tidigt. Och de skulle inte drömma om att vara så oartiga att de går hem eller fortsätter till någon annan innan du serverat efterrätten.

finmiddag