10 prylar som underlättar livet för grånosen
Foto: Getty Images

10 prylar som underlättar livet för grånosen

Artikeln innehåller affiliatelänkar*

Även om din hund är pigg och kry för sin ålder så kan den behöva produkter anpassade för de lite äldre. Här hittar du hjälpmedel och tillbehör som förgyller och underlättar seniorens vardag.

Säkra steg

Dagen kommer när hunden själv inte tar skuttet in i bilen och är det en större hund så kan den vara tung att lyfta in. Tung eller ej, ibland är den helt enkelt bara så lortig att man inte vill ta den i famn och hjälpa den in. En ramp som hunden själv kan gå upp- och nedför är bra. Denna är hopfällbar och har en gummiyta som gör att hunden inte halkar. Trixie Petwalk Ramp. Från 1390 kr.

Tandhälsa

Bättre sent än aldrig. Tandborstning är det absolut bästa sättet för att hunden ska ha en god munhälsa livet igenom. Speciella tandkrämer för hundar finns där det är smaken som gör att det kanske går lite lättare för en ovan hund att få tänderna borstade. Virbac tandkräm. Från 79 kr.

Sov bättre

Äldre hundar sover mer och blir stelare i lederna så det kanske är dags att byta ut hundens säng mot en mer ortopedisk bädd som ger stöd åt hela hundkroppen. Den här sängen har en tryckavlastande madrass i memory foam som formar sig efter hundens kropp och avlastar de kanske värkande lederna. Bia Bädd Ortho. Från ca 900 kr.

Mjukis

En egen extra mjuk och varm fleccefilt att ligga på eller att bädda skönt med i hundsängen. Trixie Hundfilt Lingo. Från 79 kr.

Krockstopp

Den här produkten kan hjälpa din hund att inte stöta i väggar och möbler om den har väldigt dålig syn. Blind Pet Anti-Kollision Ring. Ca 230 kr.

Välmående

Ett kosttillskott som innehåller bland annat glukosamin, msm, grönläppad mussla, kondroitin, spirulina och c-vitamin. Detta bidrar till bättre ledhälsa genom att främja ledbrosket och ge rörligare och smidigare leder.  Senior 200 tabl. Ca 520 kr.

Villovägar

En gps kan kännas tryggt på den äldre hunden som fortfarande har spring i benen men har svårare att lyssna eller förstå inkallning. Den väg som den alltid har hittat hem på kanske inte är självklar längre. Tractives GPS Dog-tracker. Ca 530 kr.

Det läcker

Det kan bli svårare att hålla tätt. Det finns skydd för både tikar och hanar som är lätta att fästa med kardborre. Trixie Hanhundsskydd. Från ca 100 kr.

Pälsvård

Även pälsen förändras på en äldre hund och ett schampo anpassat för senioren kan hjälpa till exempel vid ökad talgproduktion, lukt och glanslös päls. Wildwash pet schampoo Senior Dog. Ca 140 kr.

Bra mat

Tänk på att det foder din hund har ätit de senaste åren kanske är anpassad för en aktiv hund. Nu när hunden börjar röra på sig mindre så bör den äta något för mer lågpresterande hundar. Byt till det nya fodret stegvis så att hundens mage hinner vänja sig. Doggy Senior. Ca 180 kr.

Artikeln innehåller affiliatelänkar, men är skriven av redaktionen och inte på uppdrag av någon.