Nyfiken på freestyle? Lär av mästaren

Nina Roegner med Moster som hänger tvätt, ett favoritnummer.

Nyfiken på freestyle? Lär av mästaren

Nina Roegner och hennes aussie Moster är svenska mästare i freestyle och har tävlat i både NM, EM och VM. Enligt Nina är deras styrka att de har lika roligt båda två.

När Nina Roegner provade på hundsporten freestyle vann hon sin första tävling. Och den andra. Och den tredje… Ett halvår senare fick hon en plats i freestylelandslaget tillsammans med sin femåriga australian shepherd Moster.

Mosters favorittrix

– Jag utgår ifrån vilka trick Moster kan och tycker är roliga, berättar Nina Roegner.

– Sedan gäller det att hitta musik som passar hennes tempo. Det måste vara en låt som jag gillar för man lyssnar ju på den hundratals gånger. Minst!

I freestyle är en av utmaningarna att försöka tajma hundens rörelser till musiken.

– Det försöker jag att inte tänka så mycket på i början. Ska man tajma varje trumslag är det svårt att slappna av. Det är viktigare att ha kul och få ett flyt innan man börjar finslipa detaljerna. Man behöver glädje, fart och säkerhet för att domarna ska få den där wow-känslan!

Första freestyletävlingen

Nina erkänner att hon inte hade varit på en enda freestyletävling när hon själv debuterade.

– Jag hade noll koll, faktiskt. Och det kanske var tur, säger Nina vars nummer inte liknar något annat i den svenska freestylevärlden.

Vill du ha bättre koll än Nina hade innan du själv ska ut och tävla, eller är du bara intresserad av hur denna fantastiskt duktiga hundtränare jobbar med sin Moster som både hänger tvätt, dricker ur mugg och rullar in sig i en fjäderboa, ska du leta upp nya numret av tidningen Härliga Hund, nummer 6/2017. Finns i butik från 30/5.

 

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?