Ny i hundsvängen? Så hittar du kompisar

Nej nu är det dags att träffa en hundkompis! Eller vad säger du?

Ny i hundsvängen? Så hittar du kompisar

Att bli hundägare är fantastiskt, och troligtvis är en del i detta önskan att hitta nya hundnördiga kompisar. Vi ger dig tipsen på var dessa finns!

1. Gå på hundkurs

Det finns mängder av kurser att välja mellan, allt-ifrån mer allmänna som till exempel valp-, unghunds- eller grundlydnadskurser till specialiserade kurser. Ofta har brukshundklubben ett bra utbud.

2. Ställ ut

På hundutställningar är chansen stor att du möter likasinnade, särskilt om du vill ha kompisar som har samma ras som du. Det finns även utställningar för blandraser.

3. Lägg ut en efterlysning

Bli medlem i olika hund-forum på nätet och passa på att efterlysa nya kompisar.

4. Bli medlem i rasklubben

På många orter anordnar olika rasklubbar gemensamma hundträffar. Där har du en bra chans att hitta likasinnade vänner. De flesta klubbar har egna hemsidor.

5. Besök ett hundkafé

Speciella hundkaféer finns lite varstans men framför allt på större orter. Törs du inte själv ta kontakt med andra fikande hundägare, oroa dig inte, din hund kommer antagligen att ta första steget.

6. Gå med i en Facebookgrupp

På Härliga Hunds facebooksida finns massor av hundälskare. Det finns också massor av hundgrupper med olika inriktning. Sök på till exempel blandrashundar, hundträning eller hundpromenad. När du har blivit medlem kan du lägga upp och se bilder, filmer, träningstips och efterlysningar.

7. Häng i rastgården

Rastgårdar finns på de flesta lite större orter. Kolla på kommunens hemsida om du behöver hjälp att hitta dem, där finns ofta en förteckning.

8. Åk på hundläger

Lägerutbudet för vuxna är klart mer begränsat än för barn och ungdomar. Men det finns! Och här finns, förutom möjligheten till att läsa sig en massa om hund, även gott om nya hundvänner. Slå fler flugor i en och samma smäll och lär dig agility, kantarells, viltspårning och få fler hundtokiga vänner samtidigt.

9. Campa hundvänligt

Det finns gott om campingar som riktat in sig särskilt på gäster med hund. Några av dem ordnar även hundaktiviteter och kurser under säsong, till exempel Eriksöre på Öland och Södra Näs utanför Varberg. Garanterat hund- och hundägartätt.

 

 

 

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret