Nu öppnar Svedea Hundstipendietet för nya sökare

Nu öppnar Svedea Hundstipendietet för nya sökare

För fjärde året i rad får Sveriges hundägare chansen att söka bidrag för att utveckla relationen till sin hund. Hundstipendiet kan sökas för allt från kurser i hundmassage, spårning och lydnadsträning till utbildning för räddningshundar. Svedea Hundstipendiet är på 50 000 kronor.

Stipendiet grundades för tre år sedan, samma år som Svedea sålde sin första hundförsäkring.

– Vi vill ge fler människor och hundar möjligheten att lära känna varandra lite bättre. Till exempel bidra till att specialträna hunden i spårning eller gå en kurs i hundens beteende. Under de tre år vi haft Hundstipendiet har vi fått mängder med olika förslag på kurser och utbildningar som ett stipendium kan hjälpa till med, säger Catalina Gustafsson, juryansvarig för Hundstipendiet på Svedea.

Totalt 50 000 kronor

För att ansöka om Svedea Hundstipendiet fyller man i uppgifter om sig, sin hund och målet man har med pengarna. Och framför allt en riktigt bra motivering. Totalt delas 50 000 kronor ut, vilka fördelas mellan ett antal finalister. En enskild person kan ansöka om maximalt 10 000 kronor.

– Ett extra plus är att vi i juryn får läsa många fantastiska berättelser om vilken viktig roll hunden har för väldigt många människor. Alla motiveringar hjälper oss dessutom att ännu bättre sätta oss in i hundägares vardag. Detta är värdefullt när vi vidareutvecklar våra försäkringar och tjänster, avslutar Catalina Gustafsson.

Ansökningstiden är öppen mellan 30 november till den 31 januari på ​svedea.se/hundstipendiet.

Läs om förra årets vinnare

Förra året ansökte närmare 550 personer till stipendiet, av dessa utsåg juryn tolv stipendiater, spridda från Boden i norr till Sölvesborg i söder, som fick dela på 50 000 kronor.

Läs här om förra årets vinnare av Hundstipendiet!

 

Aktuellt