Nu kan hundägare träffa djurpsykologer digitalt

Carro med sina hundar Krutor och Koi.

Nu kan hundägare träffa djurpsykologer digitalt

Den digitala veterinärkliniken FirstVet erbjuder nu beteenderådgivning online. Som hundägare behöver du inte längre resa långa sträckor för att träffa en beteendeexpert. Nu kan du göra det i ditt eget vardagsrum.

Carro Alupo_1FirstVets beteendeexperter är Susanne Hellman Holmström, bland annat känd som kattexpert i Go’kväll, och vår egna bloggare och hundexpert Carro Alupo. Carro är också ordförande för Sveriges Hundföretagare.

– För att ställa rätt diagnos och ge råd som hjälper djuret långsiktigt behöver vi både studera hur djuret agerar i sin hemmamiljö och ställa frågor till djurägare. Jag är jätteglad att få den möjligheten och att hund- och kattägare inte behöver resa för att få hjälp från en beteendeexpert, säger Carro Alupo.

Tjänsten är ett videomöte som går ut på att beteendeexperterna till exempel tittar på hur djuret och ägarens relation ser ut och hur djuret rör sig och äter. När de har tagit reda på den bakomliggande orsaken till ett visst beteende ger de råd och stöd till ägaren kring hur det går att ändra beteendet på ett bra sätt.

Sverige först i världen med digitala djurpsykologer 

Den här typen av digital tjänst finns faktiskt ingen annanstans i världen och du kan använda FirstVets tjänst i mobilen, surfplattan och datorn. För oroliga hundar kan det komma som en skänk från ovan att de slipper åka långt, och hundägare kan få professionell hjälp i hemmet, dessutom till en lägre kostnad.

Alla FirstVets hundpsykologer driver företag som är H-märkta av Sveriges Hundföretagare. Det betyder att de uppfyller branschorganisationens utbildningskrav, är kvalitetskontrollerade och erbjuder evidensbaserad, etiskt korrekt och vetenskapligt grundad beteendeutredning och -terapi.

Om din hund är orolig eller har ett beteende du skulle vilja få bukt med är det nu lättare än någonsin att få råd och stöd. Så passa på att få några goda råd av Carro, medan du själv sitter hemma med din fyrbenta vän!

Missa inte att följa Carros blogg här på Härliga Hund!

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret