Nu är nr 7 ute i butik!

Nu är nr 7 ute i butik!

Nu vill vi stoppa tiden, njuta av sommaren och skapa minnen av allt från sköna stunder i hängmattan till uppfriskande bad, härliga naturupplevelser och roliga aktiviteter. Och allt vill vi såklart dela med våra fyrfota vänner. I nr 7 av Härliga Hund hittar du tips och inspiration för en härlig sommar tillsammans.

Här kan du bland annat läsa om:

  • Så lär du din hund att älska att bada. Att bada tillsammans med sin hund en varm sommardag är härligt, och dessutom är simning en skonsam och effektiv motionsform även för hundar.
  • Prylar för plask och lek. Vi har hittat roliga vattenleksaker som funkar lika bra i det blöta som på torra land.
  • Hundens husapotek. Under vår och sommar finns det gott om vilda läkeväxter och örter att plocka i naturen. Här du tips på några vanliga vilda växter som kan använda till hundens eget husapotek.
  • Trygga trädgårdar. Vare sig det gäller din egen tomt eller någon annans. Det kan finnas en hel del du behöver säkra upp innan jycken kopplas loss.
  • Draghundsport. Att köra drag lämpar sig utmärkt svala sommardagar. Eva Lindberg tränar drag året runt med sin flock som består av fjorton siberian huskies.
  • Orm på tomten. Har du oturen att ha problem med ormar hemma på din egen tomt? Här tipsar vi om vad du får och kan göra.
  • Till fjälls med hunden. Att vandra har de senaste åren blivit allt mer populärt. Följ med kompisarna Lena och Malin som vandrade Jämtlandstriangeln med sina två aussies.

Utöver det så hittar du som alltid:

Lilla valpskolan. Sommaren är full av aktiviteter och man vill hinna med så mycket. Men för en liten valp kan det lätt bli övermäktigt med för många intryck och upplevelser. Lilla valpskolan handlar därför denna gång om balans, vikten av vila och återhämtning.

Beteendeskolan. När sommarvärmen steker kan det tära på våra hundar. I vilt tillstånd hade ett hunddjur hittat sitt sätt att undvika överhettning. Här berättar vi hur, så att du kan hjälpa din hund till naturlig svalka.

Hundcoachen. Ljusa kvällar och semester är på ingång för många av oss, perfekt tidpunkt för långa promenader och extra aktivering med våra hundar! Fredrik Karlsson tipsar om fyra roliga aktiveringsformer som inkluderar både nos och huvud.

Som alltid finns här också Expertsidorna där du själv har möjlighet att ställa frågorna.

Men tidningen innehåller också mycket annat:

  • Läs om Kristin Lindell och Marie Koenen som lärt sina hundar att sniffa rätt på mördarsniglarnas ägg.
  • I månadens raser får du stifta bekantskap med ännu två fantastiska hundraser, denna gång bichon havanais och vit herdehund.
  • Missa inte heller vår sommartävling där du kan välja bland många fina bokpriser – alla om hundar förstås!

Hittar du inte tidningen i butik kan du läsa den digital här!

Pappersbrist!

Uppmärksamma läsare har förmodligen lagt märke till att tidningens senaste nummer haft en annan papperskvalitet. Bakom detta ligger en långvarig pappersbrist.

Anledningen till pappersbristen är flera. Dels ökade efterfrågan på papper under hösten 2021, samtidigt som ett antal pappersbruk i Europa stängde ner och en pappersstrejk bröt ut i Finland i januari 2022. Detta sammantaget har gjorde att bristen på papper blev ytterst kännbar för oss och många andra tidningar, som från gång till gång fått acceptera annan kvalitet för att i vissa fall över huvud taget kunna trycka en tidning.

Strejken är nu över men vi är ännu inte framme vid en normalisering av läget, och vi törs heller inte sia om när så är fallet.

Vår förhoppning är att du som läsare av Härliga Hund ska ha förståelse för denna olägenhet utanför vår kontroll.

.

Aktuellt