Nu är nr 10 ute i butik!

Nu är nr 10 ute i butik!

Hunden är expert på att hjälpa oss människor med väldigt många olika saker. Att konkret hjälpa människor till ett bättre liv och ett bättre mående är vad arbetsuppgifterna ofta går ut på för våra civila och sociala tjänstehundar.

Här kan du bland annat läsa om:

  • Civila och sociala tjänstehundar –vad gör de? Har din hund rätt förutsättningar?
  • Assistanshunden Bamse – Bamse kom till sin familj för två år sedan. Hans jobb är att hjälpa familjens son med hans tvångssyndrom (OCD).
  • Collien Doris som arbetar med psykisk ohälsa
  • Utbildning och förberedelser viktigt för den sociala tjänstehunden

Här hittar du som vanligt också Lilla Valpskolan. I nr 10 får du första delen av tre som handlar om valpträningens 6 olika faser. I första delen så tar vi upp fas 1-3; nyinlärning, signalassociation och stimuluskontroll.

I Beteendeskolan handlar det om att visa osociala hundar respekt. Hundar är i mångt och mycket som vi. Vissa är mer utåtriktade, sociala, medan andra trivs bättre själva, eller i några nära vänners gemenskap. Det kan vara rasbundet eller ett personlighetsdrag men också effekten av bristande socialisering.

I Tips från coachen tar Fredrik Karlsson i detta nummer upp hur du kan utveckla dina matbelöningar, göra dem lite roligare och ta reda på om de faktiskt är en belöning för din hund!

Dessutom finns här som alltid våra expertsidor.

Men tidningen innehåller också mycket mer:

Aktivera hundens nos – Det finns få saker som ger en så nöjd och mentalt stimulerad hund som just nosarbete. Här ger vi tips på fyra enkla nosarbeten.

I människans tjänst – Möt Susanne Kihl och hennes hundar Bruno och Jeckov som är tränade att söka efter vatten- samt fjärrvärmeläckor.

I vår återkommande presentation av Månadens raser så hittar du denna gång basset hound och jämthund.

Hittar du inte tidningen i butik kan du läsa den digitalt här!

Aktuellt