Nordic Dog Days – ny folkfest för hundälskare

Initiativtagare till mässan; Malin Hedberg med hunden Zelda, Krister Andersson, Umeå Congress, Mirjam Hopstadius, Working Dogstadius och Stina Renström, Vida Nord.

Hundmässa 2021

Nordic Dog Days – ny folkfest för hundälskare

Den 18–20 juni 2021 arrangeras för första gången hundmässan Nordic Dog Days på Nolia i Umeå. Det blir en riktig folkfest för hundälskare med aktiviteter, tävlingar, mässa och mycket mer lovar de tre arrangörerna Vida Nord, Working Dogstadius och Umeå Congress.

Intresset för hundar är stort och bara i Västerbotten finns 30 000 registrerade hundar.

– Vi tycker att norra Sverige behöver en egen hundmässa och Nordic Dog Days blir en av de första stora norr om Stockholm, berättar Krister Andersson från Umeå Congress.

Brett utbud

Nordic Dog Days kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter som riktar sig till allt från nyfikna och nyblivna hundägare till inbitna entusiaster.

– Hundar används inom en mängd högkvalitativa verksamheter och vi kommer att uppmärksamma arbetande hundar extra mycket. Det här blir en mässa som verkligen sätter hunden i fokus, säger Mirjam Hopstadius, Working Dogstadius.

Norra Sveriges största

Arrangörerna hoppas på stor publik från både Sverige, Norge och Finland.

– Vi siktar på att bli norra Sveriges största mötesplats för hundägare. Samma helg arrangerar Svenska Kennelklubben en hundutställning i Vännäs, vilket gör att vi tillsammans kan locka fler hundälskande besökare till regionen, säger Stina Renström, Vida Nord.

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret