Nackas hundar får nya rastgårdar

Nackas hundar får nya rastgårdar

Foto Ryno Quantz/Nacka kommun.

Att få springa fritt, testa agility och träffa kompisar – en bra dag i en hunds liv. I mitten av november öppnade Nacka kommun två nya hundrastgårdar. Vip-besökare från ett närbeläget hunddagis inviger den nya lekplatsen i Nyckelviken.

De nybyggda hundrastgårdarna ligger i Saltsjöbaden och Nyckelviken. De är utrustade med agilitybanor och placerade så att det finns träd och buskar att sniffa på.

Hunddagiset Dog Paradise var på plats när den nya rastgården invigdes. Till vänster Isabelle Fendler, (föreståndaren) tillsammans med boxarn Milo och dvärgpudeln-dvärgschnauzern Nelson, därefter Antonia Yttergren/Karlsson tillsammans med jack russelhundarna Peppe och Parson, Ann-Cathrine Aronson tillsammans med den irländska settern Baloo och setterblandningen Simon samt Roland Kedland tillsammans med den dansk-svenska gårdshunden Freddy. Foto Ryno Quantz/Nacka kommun.

”Springa fritt utan koppel”

Kommunalrådet Gunilla Grudevall-Steen (L) inviger den nya mötesplatsen i Nyckelviken tillsammans med hundarna.

– Många hundägare uppskattar att promenera i naturreservatet med sina hundar. Det känns därför väldigt roligt att nu också kunna erbjuda en plats där hundarna får springa fritt utan koppel, säger hon.

Spridda över kommunen

Det finns nu tio rastgårdar i Nacka, en i varje kommundel. Här kan du läsa mer om var du hittar dem: https://www.nacka.se/hundrastgardar/

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Vaccinationer – rätt skydd är viktigt

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?

Senaste numret