ANNONS

Molly avgör sin mattes blodsockernivå

Molly avgör sin mattes blodsockernivå

Detta inlägg är en annons från Seresto/Bayer Animal Health GmbH

 

Tänk att kunna lita på sin hund till hundra procent. Ja till och med överlåta omsorgen om hälsan på sin fyrbenta vän. Det är just vad Alexandra gör när hon tränar sin Molly till assistanshund.

En assistanshund hjälper sin ägare med praktiska saker i vardagen eller, som Molly, varnar om Alexandras blodsockernivå skulle sjunka för lågt. Att kalla dessa hundar för superhjältar är ingen överdrift, de kan rädda livet på sina ägare. Men att träna en hund till superhjälte tar inte bara tid utan kräver också en ordentlig budget.

– Nu under våren försöker vi träna en gång i veckan, säger Alexandra Anderberg och gömmer en tuss under tröjan.

Tussen har Alexandra haft under armhålan och sparat sedan ett tidigare tillfälle när hennes blodsockernivå var alltför låg. Nu är det meningen att Molly ska markera att allt inte står rätt till och det gör hon också genom att krafsa på sin mattes fot för att få uppmärksamhet.

– Tänk att hennes välutvecklade luktsinne faktiskt kan rädda mitt liv, säger Alexandra. När Molly är färdig assistanshund ska hon kunna avgöra exakt vilken nivå min blodsockerhalt ligger på.

Träning, träning och åter träning är det som gäller för att Molly ska klara sin examen som assistanshund. Mer än ett år tar det oftast att gå från vanlig hund till superhjälte och ungefär 50 000 kronor kostar det att anlita auktoriserade instruktörer.

Instruktörer rekryteras från Svenska Service- och Signalhundsförbundet (SoS) och sponsring till kostnaderna har Alexandra fått av Bayer Animal Health som, i samarbete med Apoteket Hjärtat, avsätter ett belopp varje gång en hundägare köper ett Seresto fästinghalsband.

– På det här sättet kan hundägare hjälpa andra hundägare, säger Sanna Odegaard på Bayer Animal Health. Många hundägare vill slippa utsätta sina hundar, och sig själva, för fästingöverförda sjukdomar. Ett tryggt val är att köpa ett fästinghalsband som avvisar fästingarna innan de biter och suger blod. Köper de Seresto hjälper de dessutom hundägare som behöver hjälp av sin hund för att underlätta i vardagen.

Assistanshundar innefattar inte bara medicinskt alarmerande hundar, som diabeteshundar och epilepsihundar, utan också servicehundar, signalhundar och ledarhundar. Alla gör de en viktig insats för sina ägare.

Läs mer på Seresto.se.

Seresto finns att köpa receptfritt på apoteket till hund och katt

Seresto logo_SE_blue

Seresto vet. för katt och hund (imidakloprid, flumetrin), halsband. För behandling och förebyggande av lopp- och fästingangrepp. Farmakologisk grupp: Medel mot ektoparasiter, insektsdödande och repellerande medel. ATC-kod: QP53AC55. Receptfritt. Varningar: Låt inte små barn leka med halsbandet och stoppa det i munnen. Husdjur som använder halsbandet bör inte tillåtas att sova i samma säng som sin ägare, speciellt inte barn. Marknadsföringstillståndsinnehavare: Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Tyskland. Ombud: Bayer A/S (Danmark) Tel: 08-580 223 00. För ytterligare information: www.fass.se. Senaste översyn av produktinformation (SPC): 2016-07-27

Detta inlägg är en annons från Seresto/Bayer Animal Health GmbH

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?