Johan Andersson tipsar

Min hund kissar inomhus, vad ska vi göra?

Min hund kissar inomhus, vad ska vi göra?

När den vuxna hunden kissar inne, hur löser man det? Det kan ta tid att ändra en vuxen hunds inarbetade vanor. Men det går. Härliga Hunds hundcoach Johan Andersson råd är dessa:

–      Egentligen handlar det om samma typ av jobb som med en liten valp, om en vuxen hund vant sig vid att kissa inomhus. Men det tar längre tid och kräver ännu mer uppmärksamhet och envishet av dig, säger Johan Andersson.

Ofta samma ställe

Det allra första är att stänga av de ställen inomhus där hunden kissar. För det är nästan alltid samma ställen. Du tar helt enkelt bort möjligheten. Samtidigt lägger du om dagsplaneringen lite. Överraska hunden med att morgonpromenaden sker tidigare. Du blir också tålmodigt tråkig efter en promenad eller en aktivitet innan du går inomhus med hunden. Det är ofta då, när det är som tråkigast hunden kissar.

–      Direkt efter lek eller någon form av fysisk aktivitet, direkt efter vila, direkt efter mat, direkt efter att hunden druckit sig otörstig, då ska du går ut och gå så hunden får kissa. Är du envis så kan du ändra den vuxna hundens vana.

Kan vara medicinsk orsak

Det finns också en annan sak som alla hundägare bör göra om en vuxen hund skaffar sig vanan att kissa inomhus efter att tidigare ha varit rumsren.

–      Det kan ligga en fysisk, medicinsk orsak bakom. Låt en veterinär ta prover och gå igenom hunden. Om allt ser bra ut men din hund fortsätter att kissa inomhus, backar du tillbaka hela vägen till valptiden och gör om träningen på väg till rumsren hund, säger Johan Andersson.

ANNONS

ANNONS

Mest läst just nu

I samarbete med Distriktsveterinärerna

Usch – min hund stinker ur munnen!

Bloggar

Valpsommar – det här behöver du tänka på

Valpliv

Använd din hunds namn på rätt sätt!

I butik nu