Mer hund i helgen

Mer hund i helgen

Den tredje januari börjar Nordens största hundutställning MyDog på Svenska Mässan i Göteborg.

MyDog pågår den 3-6 januari på Svenska Mässan i Göteborg och är Nordens största hundevenemang, det är alltså inte bara en hundutställning, utan en mötesplats för hundägare, och alla andra som älskar hund.

Första SM i nosework

I år hålls Sveriges första SM i nosework på MyDog. Nosework är en hundsport som kommer från USA där den började att utövas av specialsöktränare, sporten är inspirerad av de utmaningar professionella sökhundsekipage möter i sitt dagliga arbete inom till exempel tull och polis.

Inte bara hundutställning

Dessutom är det SM i heelwork to music (HTM) och freestyle, tävlingar i rallylydnad, som är den snabbast växande hundsporten. Rallylydnad går ut på att hund och förare ska ta sig igenom en banan med olika skyltar. På varje skylt finns ett moment som ska genomföras. Varje tävling har olika skyltar, domaren bestämmer vilka skyltar som används. Tävlingen genomförs i tre klasser: avancerad, mästarklass och fortsättningsklass, vilka är de högsta klasserna. Både hund och förare ställs inför svåra utmaningar.

Och utöver detta en stor hundutställning, föredrag om hund och tillfällen att hitta de rätta prylarna för dig och din hund.

Aktuellt