Mataffär inför hundparkering
Ta med hunden när du handlar

Mataffär inför hundparkering

Automatiska fläktar, golvvärme och självrengöring. Det är bekvämligheter som många människor hade uppskattat hemma. Nu blir det snart verklighet för fyrfotavänner som besöker mataffären på några utvalda orter i Sverige. Där ska man nämligen installera hundparkeringar.

Det är många som kombinerar hundpromenad och mathandling. Man är ute och åker i bilen, eller går, och passar på att göra flera saker på en och samma gång. Så är det ju.  Ofta kan det ställa till problem, man vill ogärna binda sin hund utanför affären. Det finns risker för stöld. Lämna hunden i bilen är inte lämpligt vare sig under sommar eller vinter, på grund av både värme och kyla. Så vad ska man göra?

Hundparkering för 8 kronor i timmen

Till våren kommer Icas fastighetsbolag att genomföra ett pilotprojekt med hundparkeringar utanför en handfull butiker runtom i landet, bland annat i Vänersborg respektive Kungsbacka.

Hundägare kan nu, för åtta kronor i timmen, låta hunden åka med till affären och checka in på hundparkeringen. Parkeringen öppnas med mobiltelefonen och har ett automatiskt rengöringsprogram, ett fläktsystem, samt golvvärme.

– Vi får ofta frågor om var man ska ställa sin hund. Så när Ica presenterade den här idén var det självklart för oss att anmäla intresse, säger Andreas Jendestig, butikschef. Vi kommer inte tjäna några pengar på det här. Det kostar nog snarare. Men kunderna ska kunna ta med sina fyrbenta vänner hit.

300 hundparkeringar i Norge

Konceptet prövas nu i Kungsbacka men än så länge har inte så många lämnat sina hundar. Men det kommer att ändras till sommaren, tror Andreas Jendestig, som också tillägger att hundparkering är vanligt i Norge.

– Företaget som står bakom det har trehundar hundparkeringar i Norge. Vårt grannland har lyckats så det här är nog bara början, säger han.

Hundparkeringen har öppningar där hunden kan titta ut, men som det enligt Ica inte går att sticka in fingrar eller saker genom. Parkeringen låses med en app och desinficeras automatiskt efter varje besök.

Tidigare har en matbutik i Östersund anordnat en hundgård i skuggan åt sina kunders hundar. Läs er om detta här.

ANNONS

Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Veterinären svarar

Hund hos veterinär

Distriktsveterinärerna: Hjälp finns om hunden blir akut sjuk

Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Blodgivare

Hundar som räddar (varandras) liv

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Tik med valpar

Uppfödare! Har du bästa bilden?