Människor som hatar hundar

Människor som hatar hundar

OBS – Varning för starka bilder i inlägget!

I januari i år hittades en svårt skadad hund nära stranden i Candolim i Norra Goa. Den hade ett massivt köttsår på högra sidan, var knappt vid medvetande och hade väldigt, väldigt ont.
Flugor och smuts hade redan börjat samlas i det stora, köttiga såret och hunden hade tur som hittades av djurvänner som körde henne till veterinär.

Dagar efter att Slice hittades och fick komma till Fionnas hus.

Bild på såret, bara dagar efter att Slice hittades.

Hunden fick komma till Fionna, en holländsk kvinna som bor i Goa sedan många år tillbaka och som i sitt hus driver ett litet räddningscentra för gamla, övergivna hundar. Hon har även kunskap om att hantera skadade djur och tar hjälp av både indiska och internationella veterinärer på sin lilla klinik.

På några månader hade såret nästan lyckats läka ihop helt.

På några månader hade såret nästan lyckats läka ihop helt.

Veterinärerna såg direkt att hundens skador inte hade kunnat tillkomma annat än från en stor kniv då sårets sidor hade en perfekt snittyta. En människa hade alltså medvetet knivskurit hunden och lämnat den för att dö.
Lappar sattes upp i området för att varna allmänheten och för att försöka hitta förövaren. Tydligen hade två andra hundar hittats med liknande skador samt även katter med bortskurna öron och nosar.

Tyvärr fick polisen aldrig tag på den skyldige och det är säkert bara en tidsfråga innan denna vidriga människa börjar ge sig på större djur eller till och med människor…

Ett försök att hitta den skyldige...

Ett försök att hitta den skyldige…

Hunden döptes till Slice och fick stanna hos Fionna för läkarvård och läkningstid. På bara några månader var såret betydligt mycket bättre och nu när jag träffade Slice i november är hon helt läkt, bara ett stort ärr är kvar.

Ärrad men inte skärrad!

Ärrad men inte skärrad!

slice6

Slice med hundkompisen Storm, som även han vill hitta ett nytt hem.

Med hundkompisen Storm, som även han vill hitta ett nytt hem.

Det har varit en lång, hård läkningsprocess men Slice är nu glad och vid god vigör och hänger med sina 10+ hundkompisar i Fionnas hus.

Men…

Hon har hittat adoptivföräldrar och ska nu få flytta till en hem i Tyskland!!! Och om jag får gissa kommer hon hädanefter få äta bratwurst till lunch varje dag! 😉


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Övningen ”dirigenten”

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…