Människor som älskar hundar

Människor som älskar hundar

I förra blogginlägget kunde ni läsa om vidriga människor som hatar hundar och om hur den knivskurna hunden Slice kunde räddas tack vare hjälpsamma personer och vård hos Fionna.
I veckan som gick var jag och besökte hennes egenstartade räddningscenter i en villa i Pilerne i Norra Goa – en riktig fristad för utsatta hundar.

Glada hundar på Fionnas trapp.

Glada hundar på Fionnas trapp.

Fionnas verksamhet startades för många år sedan då hon först kom till Goa och såg hur gatuhundarna levde – utan hem, mat och kärlek. Hon bestämde sig för att försöka få ner antalet oönskade hundar genom att sterilisera de honor som strövade runt i byarna och födde valpkull efter valpkull.

Sagt och gjort, med egna medel började hon steriliseringsarbetet, by för by, och eftersom gatuhundarna här i Goa är väldigt territoriella flyttar de sällan på sig och låter ej heller ”nya” hundar komma in på deras revir, så att sterilisera en hel by i taget är väldigt effektivt. Tyvärr är detta inget som ”kommunerna” i Goa vill hjälpa till med och det krävs alltså hängivna personer som tar tag i arbetet – på egen bekostnad.

4

Här får man vila i fred!

Ihop med både indiska och utländska veterinärer driver hon nu fortsatt arbetet med att vaccinera, sterilisera och vårda sjuka, gamla, hemlösa hundar och har en liten klinik i sin villa.

Hit kan även allmänheten komma med upphittade gatuhundar för att få vård, som till exempel kvinnan på översta bilden som hittat en blind valp hon ville hjälpa.
Här finns även burar åt de hundar som lever med smittorisk eller har väldigt infekterade skador/sår, men Fionna berättar att hon inte gärna vill sätta hundarna i bur utan hellre låter dem gå runt i frihet.

Denna hund räddades från ett liv i koppel. Såret är efter kedja som suttit för hårt.

Denna hund räddades från ett liv i koppel. Såret är efter kedja som suttit för hårt.

Fionna visar upp en hund som tidigare hade krälande larver i örat.

Fionna visar upp en hund som tidigare hade fullt av krälande larver i örat.

Jag fick en rundtur i den stora trädgården och i villan och vart man än gick låg hundar och sov på ”sina” platser. De flesta är gamla, slitna hundar som aldrig lyckats bli adopterade eller hitta hem och som nu får tillbringa sina sista ljuva år i fred hemma hos Fionna. De hundar som har tur och lyckas hitta hem är ofta gulliga valpar och söta unghundar och inte alltför ofta gamla såriga åldringar utan energi …

Fina små vita unghundar.

Fina små vita unghundar.

Skönt att vila på det kalla golvet i köket.

Skönt att vila på det kalla golvet i köket.

Stilige Storm längtar efter ett hem.

Stilige Storm längtar efter ett hem.

Fionnas blogg kan ni läsa mer om hennes insatser för de hemlösa djuren i Goa och hon har även hjälpt till att hitta hem åt ett oändligt antal hundar. Bland annat har hon lyckats skeppa hem tre gatuhundar till Sverige och nästa vecka får ni läsa om några av dessa, samt hur det går till att adoptera hundar från Indien!

En stilig, äldre herre ligger och spanar ut över trappen.

En vacker äldre herre ligger och spanar ut över trappen.

 

 


Nyhetsbrev

Mest läst just nu

Senaste numret


Våra hundskolor

Sluta tigga

Bloggar

Övningen ”dirigenten”

Våra experter

Vad ska jag göra om min hund blir ormbiten?

Tävla och vinn

Och 2018 års favoritomslag är…