Månadens sötnos – Vito

Månadens sötnos – Vito

Vito är en blandning av 25 procent italiensk vinthund och 75 procent dansk-svensk gårdshund. Enn drömblandning, säger matte Anna Barne.

Vito är mjuk, vän och går bra med andra hundar och barn, men han är också smart, tillgiven och varnar när det behövs. Och världens vackraste, tillägger matte som är mycket förtjust i sin hund. Vito och Anna bor i Göteborg halva tiden, den andra halva tiden bor de på en gård utanför Vara. Det är en härlig kombination av två olika liv. Ett där Vito går fint i koppel och åker spårvagn, buss och tåg med lätthet. Ett annat liv där han får springa fritt i hundra kilometer i timmen.

-Nu har han hunnit bli sju månader och den stundtals, ibland krävande, valptiden börjar gå över… Nu bara njuter vi, säger Anna Barne.

Vad gör Vito på dagarna?

Går en lång morgonpromenad med oss, varannan dag i flexikoppel och varannan lös. Slappar sedan mest hela dagen. Ute och leker med kompisen Leo och jagar sork på gården. På gården är han en gårdshund, med ett ganska stort ”revir”. Går vi med honom utan koppel rör han sig lååångt. Vi har en tracker och långt till vägar så det funkar bra. I stan går han i vanligt koppel och det gör han väldigt bra. Åker också kollektivtrafik utan problem. Vi är pensionärer men det är absolut inte något problem att lämna honom själv hemma. Det har aldrig blivit fler än tre timmar.

Anna sammanfattar Vito som en mjuk och vänligt sinnad vinthund/gårdshund, utan aggressioner, energisk och aktiv ute och lugn inne. Smart och känslig men inte sådär extremt lättlärd. Vad kan man mer begära? (Att jaktturerna gick att avbryta…) Han väger 12,5 kg och har 45 centimeter i mankhöjd, som en liten whippettik. Och han ser väldigt valpig ut.

Viken är Vitos favoritplats?

Överallt där vi är, när vi är inne och slappar. Soffan annars.

Vad hittar Vito på när ingen ser honom?

Inte så mycket hyss i smyg. Väldigt stilla när han är hemma själv. Vet han att vi ser oss tar han gärna filtar, kläder med mer och släpar iväg med.

Vilken är hans favoritmat?

Han äter torrfoder och belöningsgodis. Mat är inte prio ett. Vi tillämpar ”fri ätning”.

Var sover Vito?

I vår säng, mellan oss.

Är din hund Månadens sötnos?

Skickar du in ditt bidrag har din hund chansen att bli Månadens sötnos. Då kommer din hund med på tidningen Härliga Hunds omslag. Skicka ett mail med en högupplöst bild, lite fakta om vovven, en trevlig historia om din hund och hans/hennes personlighet och vad ni gillar att göra tillsammans. Glöm inte att uppge namn, adress och telefonnummer till dig själv.

Skicka detta till:

red@harligahund.se

Du kan också ladda upp en bild på vårt Facebookflöde.

Den som blir utsedd till Månades sötnos vinner ett paket från DogBox.

 

 

Aktuellt